Rockbandet Saybia blev sent lørdag aften kåret som vinder af Odense Live Hovedprisen 2016.

Hvis man skulle have oddset på, hvem der vandt Odense Live Hovedprisen 2016, havde Saybia ikke givet pengene særligt mange gange igen. Med al respekt for de øvrige nominerede, Jullie Hjetland og bandet Reptile Youth, har Saybia en historik og en tyngde, der gør dem svære at spille op mod. Desuden er comeback-albummet "No Sound From The Outside", der udkom i november 2015, blevet rost i anmeldelser fra det ganske land.

For de fem jublende glade medlemmer vægter det tungt alene at have været nomineret til Odense Live Hovedprisen.

- Det betyder alt andet lige en øget opmærksomhed i forhold til vores musik. Det er noget, alle kunstnere kan bruge. At vinde ser vi først og fremmest som et anerkendende skulderklap fra det fynske bagland. Konkret betyder det at vinde prisen, at vi kan booke tid i et studie og indspille nyt materiale, siger trommeslager Palle Sørensen.

De fem medlemmer indrømmer blankt, at kendskabet til Jullie Hjetland og Reptile Youth er begrænset.

- Vi har lyttet lidt til dem inden prisfesten. Vi kan både se og ikke mindst høre, at de er super kompetente og dybt seriøse med deres virke som musikere, siger Søren Huss.

Masser af fynsk kreativitet

Idéen med at hylde fynske musikere bakker Saybia ikke overraskende op om.

- Der er en tendens i tiden til, at kulturen er noget af det første, der bliver skåret i, når samfundet er presset økonomisk. Derfor er det dejligt, at der er nogen derude, som tænker om musik, at det ikke bare opstår af sig selv og er en selvfølge. Der er masser af musikalsk kreativitet på Fyn, og vi kan kun tilslutte os et arrangement som Odense Live Prisen, der stiller skarpt på det og gør det synligt for omverdenen, siger Søren Huss.

Selv om Odense Live Prisen blev afholdt for syvende gang, er det ikke en pris, medlemmerne i Saybia ofte hører omtalt.

- Det ærlige svar er nok desværre, at det endnu ikke er en pris, vi hører folk i musikmiljøet tale meget om. Søren har tidligere vundet prisen som solist, og vi andre har hørt om arrangementet gennem ham. Synligheden skal dog nok indfinde sig i takt med, at arrangementet etablerer sig med tiden, siger Palle Sørensen.

På musikkens præmisser

Saybias indtryk af selve prisfesten er dog positivt. Ikke mindst, fordi musikken er live.

- Det er en tradition, Saybia altid har holdt fast i. Uanset hvilken sammenhæng vi som band har optrådt i, har vi insisteret på, at det skulle gøres live. Ud over det skiller denne prisfest sig ud ved at blande genrerne på kryds og tværs. De nominerede er heller ikke valgt ud fra, hvor mange plader de har solgt eller hvor meget, de bliver spillet på P3. Derfor handler denne prisfest om musikken på musikkens præmisser. Det har vi stor respekt for, siger forsanger Søren Huss, der får æren af at være den første til at modtage hovedprisen to gange.


Thank you Odense! Odense live Prisen! We are very proud!! 🍾󾦈󾠔󾠕

Opslået af SAYBIA på 30. januar 2016
  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Saybia hyldede Bowie med cover

Saybia hyldede Bowie med cover