Odense Live Prisen har fundet de nominerede

The White Album er blandt de tre nominerede bands til Odense Live Hovedprisen 2015. Foto: Mads Hansen
Foto: Mads Hansen

Odense Live Prisen har fundet de nominerede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik: Lørdag 31. januar afsløres vinderne af Odense Live Prisen 2015 på Musikhuset Posten til den sjette prisuddeling afholdt af Odense Live Sponsorforening. For at blive prismodtager er hovedkriteriet, at prismodtageren har tilknytning til Fyn gennem opvækst, bopæl eller musikalsk fokus.

Til Odense Live Hovedprisen på 50.000 kroner er de nominerede The White Album, Phønix, Habadekuk, der beskrives således af juryen:

- The White Album er tre mænd med store hjerter og store skæg, som spiller alternativ folkmusik med et strejf af nordisk melankoli. Musikken er centreret omkring intelligent akustisk guitarspil, gribende a capella-vokalstykker og kan til tider være hjerteskærende smukt. Debutalbummet "The Quiet Strum" udkom i september og har høstet roser hos anmeldere og lyttere landet over.

- Bandet Phønix er en sværvægter både på den danske- og internationale musikscene. Bandet bygger sin musik på den danske musiktradition, hvor folkeviser og sang er i centrum. Resultatet bliver nutidig folkemusik, der peger både fremad og tilbage. I juni udgav Phønix gruppens syvende album "Nu", som indeholder en buket af danske folkeviser og sange i nye fortolkninger og arrangementer. Hertil kommer en række instrumentale numre komponeret af bandets medlemmer.

- Det otte mand store band Habadekuk forener folk, rock, salsa og big band til en kraftfuld blanding, hvor alt kan ske og ingen bliver skuffede. Bandet spiller både helt nye numre, men dykker også ned i den danske sangskat og genfinder gamle viser. Habadekuk udgav gruppens andet album "Kaffepunch" i foråret 2014, som sikrede gruppen to DMA Folk Awards.

Odense Live Talentprisen er på 25.000 kroner, og i den kategori er de nominerede The Folk Factory, De Dødelige og Slaughter Beach. Æresprisen vil blive uddelt i 2015 og modtageren afsløres ved showet den 31. januar.

Juryen består af: Juryformand Morten Østlund, spillestedsleder Posten, Danni Travn, forfatter og freelancejournalist, Hans Mydtskov, saxofonist og underviser, Thomas de Mik, musikentreprenør, Anders Mogensen, jazztrommeslager og docent, prorektor ved Det Fynske Musikkonservatorium, Simon Staun, musikredaktør Fyens Stiftstidende, Anja Følleslev, daglig leder Odense Studenterhus, Amos Bendix, radiovært P4 og Lene Vive Kristoffersen, musikbooker på Vega.

Odense Live Prisen har fundet de nominerede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce