OL i nattemørket

Man skal stå tidligt op for at følge de danske OL-deltagere. Her Peter Gade på spring.
Foto: Das Büro/Team Danmark

OL i nattemørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to landsdækkende tv-kanaler sender tilsammen mere end 600 timer fra de Olympiske Lege i Beijing. De direkte konkurrencer er dog forbeholdt natteravne, ferieramte og skulkende

Klar til natteroderi og pjækkedage? For mange sportsentusiaster bliver netop dét en nødvendighed, hvis de ellers har tænkt sig at følge OL-begivenhederne i Kina direkte. Urene i Beijing er seks timer foran vores, og det betyder, at mens morgenfriske atleter gør sig klar til at komme i den olympiske ild, er klokken lidt i tre om natten i Danmark. Og når de fleste af os kommer hjem fra jobbet, så er kineserne ved at lukke og slukke for aftenens sidste konkurrencer.

De danske kanaler DR og TV 2 har delt rettighederne imellem sig, og begge kanaler har tænkt sig at vise konkurrencerne direkte, selvom det foregår midt om natten:

Sport skal være live

- Sport skal vises live. Det er det eneste rigtige. At det foregår i en tidszone, som er skæv i forhold til vore seere, er selvfølgelig lidt ærgerligt. Men dem, der gerne vil have oplevelsen af at se det live, de skal også have den, fortæller Jan Rosendal, der er projektchef på DR og ansvarlig for kanalens OL-dækning.

Konkurrenterne på TV 2 har den samme indstilling til at dække sport direkte. Ifølge redaktøren John Hansen er det afgørende, at seerne altid har et overblik over, hvornår der sker noget interessant:

- Det allervigtigste er at fortælle, hvornår danskerne skal i ilden. Eller hvornår 100 meter-finalen løbes. Det vil sige, at informationsniveauet i forhold til seerne skal være ekstremt højt. Vi har blandt andet en sen udsendelse, hvor vi kigger frem på det, der skal ske næste dag og fortæller folk, hvornår der sker noget vigtigt. Spiller håndboldherrerne klokken 13, så plejer folk nok at kunne tage en halv fridag.

Under fodbold-VM i 1986 stod mange danskere op for at følge dynamitdrengene i Mexico. Og der var mange, der mødte lidt senere på arbejde, da landsholdet var med igen i Japan og Korea i 2002. Men hvem i alverden står dog op for at se natte-spydkast og morgenkaffe-synkronsvømning?

Forunderlig evne

- Hvis det er interessant nok, så skal folk nok finde ud af at se det. Der er en forunderlig evne til at indrette sig efter det, man interesserer sig for, siger John Hansen fra TV 2 Sporten.

De seneste erfaringer stammer fra OL i Sydney, hvor der var en lignende tidsforskel, og der er faktisk en del, der følger de sene og tidlige programmer, fortæller Jan Rosendal fra DR:

- Det er ikke svimlende tal fra tidligere, men der er altså folk, som ikke går på arbejde. Studerende, der ikke er begyndt endnu. Folk, der stadigvæk har ferie. Pensionister. Der er faktisk pænt mange mennesker, der har mulighed for at følge med. Og hvis der er danske medaljer i farvandet, så skal folk nok stå op, siger han.

For dem, som ikke har tænkt sig at bytte rundt på nat og dag eller pjække fra arbejde og skole, har begge kanaler opsamlende aftenprogrammer, der viser dagens højdepunkter. Er man ferm med fjernbetjeningen, skulle det faktisk være muligt at se OL hele døgnet. Danmarks Radio har planer om at vise knap 350 timers OL-tv på DR1 og DR2, mens TV 2 viser godt 300 timer på hovedkanalen og Zulu over de 16 dage, som legene varer.

OL i nattemørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce