OFF18: To nye priser tilføjet Odense International Filmfestival

Er kortfilms-dokumentarist får man nu muligheden for at vinde to nye priser på Odense International Filmfestival. Foto: Still fra den danske dokumentarfilm: Gå med mig, instrueret af Anita Beikpour.

OFF18: To nye priser tilføjet Odense International Filmfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med to priser på programmet får den korte dokumentarfilm nu sin egen plads på Odense International Filmfestival, som løber af stablen til august.

Når Odense International Filmfestival, OFF, slår dørene op til årets prisuddeling, vil der på programmet være to nye priser at finde.

Mens dokumentarfilmen længe har haft en plads på festivalprogrammet, bliver genren den korte dokumentarfilm nu også bragt helt frem i lyset med egen jury og priserne Best Documentary Short og The Soapbox Award, der følges af henholdsvis 15.000 og 10.000 kroner.

Hos festivalleder Birgitte Weinberger er tiltaget kærkomment, og hun ser frem til, at den korte dokumentarfilm får den opmærksomhed, hun mener, den fortjener.

- Den lange dokumentarfilm kender vi fra TV, men den korte er for mange en ukendt størrelse. Den har hele tiden været til stede på festivalen, men den fortjener i den grad sin egen plads. Det får den nu, og jeg glæder mig helt vildt til at kunne præsentere endnu flere stærke og vedkommende fortællinger fra den virkelige verden på OFF, siger Birgitte Weinberger i en pressemeddelelse.

Prisen Best Documentary Short vil selvsagt gå til den bedste film i kategorien, mens prisen The Soapbox Award kommer til at gå til den korte dokumentarfilm, der "bedst bruger sin platform til at udfordre sit publikum, ved enten at vise et nyt vigtigt emne eller synsvinkel, eller give en eksisterende diskussion nyt lys".

På sidste års festival modtog OFF et par hundrede korte dokumentarfilm, hvoraf syv kvalificerede sig til konkurrencen for kortfilm, der i alt bestod af 104 film.

Med den nye, særskilte kategori er håbet, at endnu flere korte dokumentarfilm af høj kvalitet vil finde vej til festivalen.

Odense International Filmfestival 2018 løber af stablen til august, hvor samlet set 13 priser uddeles.

OFF18: To nye priser tilføjet Odense International Filmfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce