OFF-anmeldelse: Vores værste år


OFF-anmeldelse: Vores værste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Animationsfilmscenen er altid pænt repræsenteret på Odense Filmfestival. I år i særdeleshed med hele fire animationskonkurrenceprogrammer plus retrospektiver og andet oveni, så selvfølgelig skal der mere skøn animation med i dagens filmpluk.

Mange af os skilsmissebørn husker stadig følelserne af afmagt, forvirring, vrede og skam. Følelser, der naturligt indfinder sig, når kernefamiliens trygge rammer rives fra hinanden. Det er præcis denne emotionelle malstrøm, engelske Daisy Jacobs effektivt får sat billeder og et stærkt kunstneriske udtryk på i animations- og liveactionhybriden "The Full Story".

Her bliver hjemmet et levende, organisk, sitrende rum for minder, smil og traditioner. Lige ind til katastrofen rammer og hjemmet nærmere bliver en hvirvel af truende stemninger, traumer og ulykke. Næsten ubærligt at bevidne, men også nærmest befriende på en terapeutisk måde.

Jacobs skaber med simple stilsammenstød et engagerende, voldsomt udtryksfuldt univers, vi får lyst til, nysgerrigt at kigge inden for i, med mindre man allerede har været der. I så fald er der den dobbelte fascination at finde i en film, der ikke er egnet for børn. Hvilket ingen af konkurrenceprogrammernes film i øvrigt er.

"The Full Story"" England, 8 minutter. 29.8.: Cafe Biografen kl. 17.15.

OFF-anmeldelse: Vores værste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce