- Palæo, det er altså ikke mig. Det er ellers sådan du knalder. Som en hulemand, fortæller Alexander i et intimt øjeblik mellem de to bøsser Aksel og Alexander.

Alexander har ikke noget problem med sin seksualitet og har accepteret sin rolle som den udstødte. Aksel, derimod, er bange for den sociale stigmatisering, homoseksualiteten medfører, og lever et usundt dobbeltliv som populær drengerøv i kliken, inklusiv røvballeselfies og håndklædemærker fra baderummets maskuline ritualer, og øm homoseksuel elsker, der forlader kærestens værelse gennem vinduet.

De fleste film om homoseksualitet er succeshistorier om mod og om at stå fast, selv når modvinden synes at piske som en orkan. Toppoint til Martin Reinhard for at tackle det tabubelagte på lidt uvant vis. "Svans" er nemlig ikke succeshistorien. Det er den usikre og den tvivlendes fortælling, og det giver pote i Reinhards tilgang til stoffet, der ikke synes det mindste berøringsangst for følelser fanget i et limbo mellem to verdener. Så er det til at se gennem fingre med, at scoret er af den slags, der unødigt holder os følelsesmæssigt i hånden, når billederne og den i øvrigt glimrende lydside allerede har fortalt os det, der er at sige.

 "Svans", Danmark, 19 minutter.

Torsdag: Cafe biografen kl. 13.15

  • fyens.dk