Skuespillerparret Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff er blevet offentliggjort som dem, der skal udvælge film til Odense International Film Festival 2017.

Hvert år får en kunstnerisk profil æren af at sætte sit eget aftryk på Odense International Film festival ved at kuratere film, og i år er der valgt to, nemlig skuespillerne og manuskriptforfatterne Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff, som privat er gift med hinanden.

De to skuespillere, som hver især blandt andet er kendt fra "Rytteriet" og "I hegnet", har valgt, at deres fokus under Odense Internaional Film Festival skal være på, hvordan skabertrangen kan overvinde de produktionsmæssige udfordringer, altså på værker, der bliver til virkelighed på trods, fordi historien bare fortælles.

- Det er noget ustoppeligt over den gode idé. Over trangen til at fortælle historien, man ikke kan holde tilbage. Det kræver mod, en god portion iværksættergen, selvtillid og vilje at få ført sine idéer fra tanken og op på lærredet eller ud på skærmen, fortæller de.

De seneste programprofiler på festivalen har været tidligere tv-vært Poul Nesgaard og skuespiller Ellen Hillingsø i henholdvis 2015 og 2016.

En gave

Birgitte Weinberger, der har været leder af festivalen siden 2009 mener, at skuespillerparret er en gave til festivalen.

- Med deres produktionsmæssige udfordringer og de hårdslående og rå filmoplevelser, som udfordringerne ofte afføder, skærer de filmhåndværket helt ind til benet. Uden den grundlæggende skabertrang - som ikke tager hensyn til kedelige som budgetter og ressoureallokering - er der slet ingen film at se på, siger hun.

Festivalen finder sted fra 28. august til 3. september 2017.

  • Af: