Nytår med bravurarier

Sopranen Kristine Becker Lund skal synge arier fra "La Traviata", "Rusalka", "Romeo og Julie" og "Søvngængersken" ved Odense Symfoniorkesters otte nytårskoncerter.
Foto: PR

Nytår med bravurarier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Der skal være lidt til tårekanalerne, siger Kristine Becker Lund, der er solist ved symfoniorkestrets nytårskoncerter

Den midnatsblå gallakjole med slæb strutter allerede af forventning. Sammen med et par lange handsker får kjolen nemlig sin debut ved Odense Symfoniorkesters nytårskoncert i morgen.

Mens det er første gang kjole og handsker skal optræde med Odense Symfo- niorkester, er de otte koncerter et kært gensyn for den fynske sopran Kristine Becker Lund.

Hun opnåede allerede i konservatorietiden at blive et af de unge navne, der fik mulighed for at optræde med symfoniorkestret.

Siden har hun ved flere lejligheder medvirket ved orkesterkoncerter, Pro Mu-sica-kammerkoncerter og sunget med Filharmonisk kor. Men det er første gang, hun skal medvirke ved hele otte koncerter på rad og række.

Champagne-program

- Selv om programmet først og fremmest er festligt og champagneagtigt, skal der også være lidt til tårekanalerne, siger sopranen, der glæder sig til at skulle synge store bravurarier akkompagneret af 73 musikere fra det, hun kalder "et af de bedste landsdelsorkestre".

Kristine Becker Lund skal synge "Sang til månen" fra Dvoráks "Rusalka", Julies arie fra Gounods "Romeo og Julie" og anden del af den store arie fra Bellinis "Søvngængersken" samt Violettas arie fra Verdis "La Traviata"- som den midnatsblå robe er beregnet til.

David Riddell, som dirigerer nytårskoncerterne, har Kristine Becker Lund arbejdet sammen med flere gange før - senest på Aarhus Sommeropera i "Elskovsdrikken" og "Kærlighedens Dampe".

- David Riddell er en lun og finurlig skotte, som elsker at underholde, så der skal nok blive plads til fis og ballade undervejs, garanterer Kristine Becker Lund.

Udlandet kalder

Siden hun debuterede fra Operaakademiet i 2003 har den fynske sopran arbejdet freelance som operasanger, og ser man på kalenderen for 2010, fylder opgaver i udlandet en pæn del.

- Til januar skal jeg synge Alban Bergs "Lulu-suite" i Palermo. Senere på året skal jeg synge Pamina i "Tryllefløjten" i Toulouse. Og så skal jeg en måned til Santiago i Chile for at synge Massenets "Thaïs", fortæller Kristine Becker Lund.

Under hjemlige himmelstrøg byder sæson 2010/11 på Verdis "Requiem" med Randers Kammerorkester, børneoperaen "Noahs ark" på Den Jyske Opera og "Fi-garos bryllup" i en co-produktion mellem Den Fynske Opera og Aarhus Sommeropera.

Puslespil

- Det er lidt af et puslespil at få en freelancekarriere til at fungere sideløbende med det at være mor. Men heldigvis deler jeg flere af engagementerne med andre sopraner, så det sjældent er så mange dage, jeg skal være væk ad gangen, forklarer Kristine Becker Lund.

Det månedlange ophold i Chile kræver dog ekstra mingeleren med puslespilsbrikkerne:

- Vi entrerer med en bonusmor, der er med i Santiago den ene uge, og så kommer min mand, der er lærer på Odense Musikskole, over den resterende tid.

Foreløbig koncentrerer Kristine Becker Lund sig dog om nytårskoncerterne. Hun er spændt på, om stemmen holder til otte koncerter på ni dage. Men særlig urolig er hun ikke:

- Jeg er det, man kalder "en stærk sanger", så der skal noget til at slide mig op, ler hun.

Om koncerterne

Odense Symfoniorkester under ledelse af David Riddell. Solist: Kristine Becker Lund, sopran. Musik af Rossini, Verdi, Offenbach, Strauss, Bellini, Gounod og Dvorak m.fl.

Odense Koncerthus: 7/1 kl. 20, 8/1 kl. 15 og 15/1 kl. 20. Forum Horsens: 10/1 kl. 15. Haarbyhallerne: 11/1 kl. 20. Ejbyhallen: 12/1 kl. 20. Musikteatret Holstebro: 13/1 kl. 19.30. Fredericia Teater: 14/1 kl. 20.

Nytår med bravurarier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce