Nyt til de mindste: Otte fine billedbøger


Nyt til de mindste: Otte fine billedbøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger: Fynske Trine Bundsgaard er aktuel med en ny børnebogsserie - denne gang for de lidt mindre børn. Hovedpersonerne er hverdagsungerne "Frede og Selma", og bøgerne er illustreret af Charlotte Pardi og netop udkommet på Gyldendal. De to første i serien hedder "Frede og Selma og et ret højt træ" og "Frede vil ikke være med til mandag". Forfatteren er i forvejen kendt for blandt andet sine Asta-bøger og bøgerne om Thea og de andre.

Samme forlag har udgivet "Stur stur nummer" af Kim Fupz Aakeson med illustrationer af Sofie Louise Dam. Den handler om en dreng, der forestiller sig, hvem hans far mon er, og som sædvanligt for Aakeson er fantasien finurlig.

Forlaget Jensen & Dalgaard udsender også i år mange fine billedbøger for de mindste. Blandt de fineste af de nyeste er "Vildfaren" af Dennis Gade Kofod. Bogen, som handler om Lea og Laust, der skal besøge mormor i en bornholmsk skov, og der er både hekse, trolde og sten, man skal huske at hilse på. Aske Schmidt Rose har illustreret med nogle mættede og meget poetiske illustrationer i kraftige farver, så selve bogforsiden er ikke sigende for resten af illustrationerne.

"Drabelige drager og pirrelige prinsesser" er en anden og morsom billedbog fra forlaget. Den består af 24 små historier om brændende kærlighed skrevet af Henrik Hohle Hansen og illustreret af Jens Koudahl. Udkommer 2. februar.

Fra forlaget Høst & Søn er det værd at lægge mærke til "Tomat", der er en eftertænksom bog om en pige, som ikke gør opmærksom på sig selv. Verden set og oplevet med et sensitivt barns øjne er skrevet af Dorte Cappelen. Bogens illustrationer af Kamila Slocinska er afdæmpede og passer dermed fint til temaet. Er udkommet.

Også forlaget Carlsen er aktuel med en stribe billedbøger. Af den underfundige slags finder vi "Hjertet og flasken" af den kendte og produktive australier Oliver Jeffers. Bogen, der handler om en pige, der lukker sit hjerte inde i en flaske for at passe på det, er udkommet.

På samme forlag er Tobias Bukkehave og Kasper Colding udkommet med en morsom billedbog. "Niller på nettet", som handler om Niller, der pludselig befinder sig inde i internettet. Velegnet til højtlæsning og samtale.

Der er også meget at tale om i "Kan du høre træerne snakke" af den tyske skovfoged Peter Wohlleben, der præsterede en bestseller hos de voksne med "Træernes hemmelige liv". Men sin børnebog tager han børnene med på en magisk tur i skoven. Er udkommet på People's Press.

Nyt til de mindste: Otte fine billedbøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce