Nyt råd samler fynsk kultur

De fynske kulturinstitutioner arbejder for at få et fælles magasin - bag initiativet står blandt andre museumsleder Erland Porsmose fra Kerteminde Museer. Arkivfoto

Nyt råd samler fynsk kultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museer, arkiver og biblioteker går sammen om at fylde tomrummet efter det nedlagte Fyns Amt

19 fynske museer, biblioteker og arkiver vil nu fylde det kulturelle vacuum efter det nedlagte Fyns Amt.

Ifølge to af initiativtagerne - Erland Porsmose fra Kerteminde Museer og Jørgen Thomsen fra Odense Stadsarkiv - efterlod strukturreformen et hul, fordi Fyns Amt i sin tid stod for at samle fynsk kultur, kulturarv foruden natur og miljø.

Godt nok har kommunerne etableret Kulturregion Fyn, men ifølge de to og andre aktører i fynsk kultur savner vigtige rådgivende organer, som for eksempel Amtsmuseumsrådet, der blandt andet arbejdede med at afgrænse ansvaret museerne, fælles konservering og magasiner foruden fælles formidling.

En ny fødselshjælper

Og kulturregionen støtter det ny rådgivende og koordinerende organ.

- Kulturarv Fyn vil forhåbentligt komme til at virke som fødselshjælper for mange initiativer på kulturområdet, forudser Erland Porsmose.

Bredere ambition

Ambitionen med Kulturarv Fyn er bredere, da det også tæller arkiver og biblioteker.

- Det sker i erkendelse af, at de fynske kulturinstitutioner er vævet sammen på kryds og tværs, og at alle arbejder med samme mål, nemlig bevaring og formidling af den fynske kulturarv, hvad enten det drejer sig om genstande, bøger, papirer eller fysiske levn i landskabet, lyder det fra Erland Porsmose og Jørgen Thomsen.

Initiativtagerne vil også løfte arven fra det hedengangne Kulturmiljøråd, der var høringsorgan i kulturmiljøspørgsmål.

- Kulturarv Fyn håber at blive en fast samarbejdspartner for kulturregionen, ligesom man håber at kunne bruges som en ressource, som man kan trække på, når der er brug for faglige udtalelser, og når der skal rejses sager med tilknytning til den fynske kulturarv, siger de to.

Mål: et fælles magasin

Kulturarv Fyn har nedsat tre underudvalg. Bevaringsrådet arbejder med konserverings- og magasinspørgsmål og derudover muligheden for at få et fynsk fællesmagasin

Formidlingsrådet skal arbejde for fælles fynske formidlingstiltag, og kulturmiljørådet, der kan rådgive i spørgsmål vedrørende kulturmiljøet

Nyt råd samler fynsk kultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce