Nyt magasin til arven


Nyt magasin til arven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15 millioner kroner. Det bliver formentligt prisen for et nyt magasin, som skal rumme hele den fynske kulturarv.

Den ligger i dag fordelt i magasiner hos de enkelte museer, og Kulturregion Fyn har foreløbig bevilget 1,6 million kroner til udvikling af projektet under sammenslutningen Kulturarv Fyn.

- Et fælles magasin vil give os overblik over den fynske kulturarv, så vi undgår for mange dubletter. I dag er de fynske samlinger lokalbefolkningens egen hukommelse, men med et fælles magasin kan vi tænke større, fastslår museumschef Erland Porsmose fra Kerteminde Museer.

Det ny magasin skal efter planen ligge på Midtfyn, og alt fra stenalderfund, gamle plove og manglebrætter vil blive opbevaret efter den bedste viden i dag, og det er indtil videre det gamle jordkælder-princip med en konstant temperatur fra jorden.

Målet er at få en bedre og billigere opmagasinering end i dag, så museerne kan låne af hinanden.

- I dag har vi desværre mange dårlige magasiner, og det er jo ikke meningen, at vi skal gemme kulturarven på steder, hvor den går til, siger Erland Porsmose.

Et nyt magasin skal desuden have en konservatorafdeling, og det nærmeste forbillede for det kommende magasin ligger i Vejle. Det er bevaringsrådet under Kulturarv Fyn, som arbejder videre med planerne om magasinet.

Nyt magasin til arven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce