Nyt Stieg Larsson-testamente

Ved Stieg Larssons begravelse i november 2004 skulle hans sambo Eva Gabrielsson finde et kærestebrev, som Stieg havde skrevet fra Etiopien. Dermed fandt hun en stor brun konvolut med et testamente. Det har hun nu offentliggjort, fordi hendes arvestrid med Larssons far og bror stadig kører - og fordi hun endnu ikke har fået en krone. Foto fra Sveriges TV1 hjemmeside, hvor man i går sendte en nylavet dokumentarudsendelse om hele sagen.

Nyt Stieg Larsson-testamente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først intet testamente, og afdøde krimiforfatter Stieg Larssons far og bror arver alt.

Nu nyt testamente, og Kommunistisk Arbejderforbund arver alt.

Måske. For det sidste testamente er ikke bevidnet, fortalte Svensk TV1, da de i går bragte en dokumentarudsendelse om Stieg Larsson.

Historien starter, da den svenske krimiforfatter Stieg Larsson uventet døde i 2004, 50 år gammel. Uden at have skrevet testamente.

Hans samlever gennem 30 år - Eva Gabrielsson - arvede derfor ikke en krone af alle de millioner, der efter Larssons død begyndte at rulle ind på grund af krimitrilogien "Mænd der hader kvinder", "Pigen som legede med ilden" og "Luftkastellet der blev sprængt".

Den trilogi havde Larsson netop afleveret til forlaget inden sin pludselige død. Han nåede ikke selv at se de færdige bøger.

Tovtrækkerierne mellem far, bror og samlever har stået på siden 2004. Uden at nå nogen løsning. Og nu har så TV1 bragt nyt brænde til bålet. De har under arbejdet med dokumentarudsendelsen fundet et nyt testamente, siger de.

Heri skriver Larsson: "Jeg er ikke nogen rig mand, men jeg ønsker, at min formue skal tilfalde Kommunistisk Arbejderforbunds Umeåafdeling".

Larsson var født i Umeå og skrev det ubevidnede testamente i 1977, inden han rejste til borgerkrigen i Etiopien for at hjælpe med uddannelsen af guerillasoldater og frygtede, at han ikke ville vende tilbage.

Med afsløringen af det nye testamente, er der lagt op til nye slåskampe om rettighederne til krimimillionerne. Penge, der ikke bliver færre af i fremtiden, fordi der også er planlagt filmatiseringer af bøgerne

Svenska Dagbladet skriver, at det er tvivlsomt, om det nye testamente er juridisk bindende, da det er ubevidnet. Men andre medier og andre jurister mener godt, at testamentet kan gøres gældende, som det er.

Fortsættelse følger...
Stieg Larssons sambo Eva Gabrielsson, der ligger i arvestrid med hans far og bror - en familie, de aldrig så, ifølge Gabrielsson.
Stieg Larssons sambo Eva Gabrielsson, der ligger i arvestrid med hans far og bror - en familie, de aldrig så, ifølge Gabrielsson.
Foto: Sveriges Television

Nyt Stieg Larsson-testamente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce