Nye navne på Heartland: Hør legenden Patti Smith ved Egeskov Slot

Patti Smith bliver ét af årets hovednavne på Heartland Festival: Arkivfoto: Michael Nørgaard

Nye navne på Heartland: Hør legenden Patti Smith ved Egeskov Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske punkrocker har fået smag for danske slotte efter sin sublime koncert på Sostrup Slot i 2017. Nu vender hun tilbage til Danmark for at optræde på Egeskov Slot, der også får besøg af Mew, Liss og Marie Key.

Heartland Festival præsenterer onsdag et hovednavn og tre navne til musikprogrammet. Hovednavnet er den amerikanske rocklegende Patti Smith, der senest optrådte på Sostrup Slot ved Grenaa i august.

Patti Smith anses af mange for at være et af vor tids største og vigtigste navne på den internationale musikscene. Hun indtager en 47. plads på Rolling Stone Magazines liste over de 100 største artister siden fødslen af rock and roll og blev medlem af "The Rock and Roll Hall of Fame" i 2007.

Kunstnere som Michael Stipe fra R.E.M., Courtney Love og Madonna betragter Patti Smith som en af deres vigtigste inspirationskilder.

Når den 71-årige sanger og guitarist indtager Egeskov Slot til sommer, er det med et bagkatalog bestående af 11 albummer fra fire årtier. Til koncerten på Sostrup Slot kaldte anmelderne Patti Smith "omtrent lige så fremragende, som man turde forvente".

Anmeldelse fra Sostrup Slot: Uovertrufne Patti Smith bjergtog publikum

På Heartland Festival kan punkrockikonet opleves i selskab med sit band, der består af guitaristerne Lenny Kaye og Jack Petruzzelli, den legendariske trommeslager Jay Dee Daugherty samt Tony Shanahan på bas.

- Patti Smith er et sandt ikon og en af de artister, der har stået allerhøjest på vores ønskeliste siden Heartlands begyndelse. Hun er en legende, der som få har formået at holde sig aktuel både som forfatter, sangskriver og kunstner gennem snart fem årtier.

- I dag står hun som en af de største inspirationskilder for mange af de senere års nye, store kunstnere. Det er en kæmpe ære og en milepæl i festivalens historie, når vi kan byde Patti Smith velkommen på Heartland til sommer, siger Ulrik Ørum-Petersen, musikprogramchef og direktør for Heartland Festival.

Marie Key tilbage på festival

Det er to år siden, Marie Key senest kunne opleves i det danske koncertlandskab. Men til sommer vender hun tilbage, når hun gæster dette års Heartland Festival. Med sig har hun et spritnyt album, hvorfra man allerede har kunnet lytte til singlerne "Bruge dig", "Giganter" og senest "Regn".

Den danske singersongwriter lover, at Heartland-publikummet vil få fornøjelsen af både ny musik og mere velkendte sange fra hendes omfangsrige bagkatalog.

En dansk artist, der bestemt ikke har været stille om de seneste år, er den fremadstormende, aarhusianske kvartet Liss. Den brød igennem i 2016, hvor blandt andre Pharrell Williams kastede sin kærlighed på firkløveret og gav det airtime på sin radiokanal. Siden da har Liss udgivet den anmelderroste debut-ep med den meget passende titel "First". Gruppen skulle efter sigende arbejde benhårdt på et debutalbum.

Mew er en vaskeægte institution inden for dansk indierock. Gruppen udsendte det syvende studiealbum "Visuals" i 2017, der markerede et nybrud for det rutinerede band, da frontmand Jonas Bjerre har valgt at vende skriveprocessen på hovedet og i stedet har ladet Mews visuelle rammer danne udgangspunkt for musikken.

Det har givet et drømmende, billedskabende album, som formodentlig vil passe godt ind i Egeskovs idylliske omgivelser.

Med dagens offentliggørelser tæller musikprogrammet på Heartland 13 navne. Blandt andet kan man opleve The The, LCD Soundsystem, Grizzly Bear, Lykke Li, MØ, Rag'n'Bone Man og C.V. Jørgensen.

Nye navne på Heartland: Hør legenden Patti Smith ved Egeskov Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce