Nye kollegier skal sikre unge mødre en uddannelse


Nye kollegier skal sikre unge mødre en uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialministeriet vil bruge 56 millioner kroner til at hjælpe unge mødre, mens de tager en uddannelse

Unge mødre er en sårbar gruppe, og mange af dem må droppe uddannelsen for at kunne klare jobbet som mor. Men det skal være slut nu.

Et nyt projekt til i alt 56 millioner kroner, som Servicestyrelsen under Socialministeriet lancerer senere på året, skal hjælpe de unge mødre med at få en uddannelse samtidig med, at de skifter bleer og passer børn.

Konkret vil landets kommuner få mulighed for at søge penge fra en pulje til at bygge kollegieboliger designet til unge mødres behov, hvor der er rådgivning og støtte tilknyttet, så det bedre kan lade sig gøre at passe en uddannelse ved siden af tjansen som mor.

Også behov i Odense

En rigtig god ide, mener organisationen Mødrehjælpen.

- Der er helt klart et behov, også i Odense, og hvis Odense Kommune er klar til at kaste sig over projektet, så vil vi gerne bidrage med den viden, vi har, siger kommunikationschef Jakob Kjøller.

Hvis projektet skal blive til noget i Odense, kræver det dog, at Odense Kommune er klar til at involvere sig. Både kommuner og organisationer kan søge om penge fra hjælpepuljen, men det er et krav, at kommunen er med for at sikre stabilitet og økonomi i projektet.

Rådmand er positiv

Socialrådmand i Odense Erik Simonsen (NA) siger, at han umiddelbart ser positivt på ideen om et kollegium specielt til unge mødre.

- Det lyder som en udemærket idé, siger han.

Rådmanden siger dog, at han ikke på forhånd kender projektet, og at han vil have flere oplysninger, inden han udtaler sig for skråsikkert.

- Vi har mange ansøgninger om forskellige projekter, og jeg vil vide noget mere om det, før jeg kan sige noget med sikkerhed, siger Erik Simonsen.

Mødrehjælpen driver i forvejen et sammeligneligt projekt i København ved navn Alexandra Kollegiet, og det har været en stor succes. 88 procent af beboerne får en uddannelse.

Det ventes at projektet bliver offentliggjort for landets kommuner i løbet af efteråret. En del af de i alt 56 millioner kroner skal bruges til at hjælpe unge mødre i egen bolig.

Nye kollegier skal sikre unge mødre en uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce