Nye danske filmprojekter lanceret i Berlin


Nye danske filmprojekter lanceret i Berlin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Christian Madsens første film efter "Flammen og Citronen" bliver komedie, der optages i Argentina. "Frygtelig lykkelig" skal genindspilles på engelsk.

Instruktøren Ole Christian Madsen søger helt nye veje, når han senere i år går i gang med sin første spillefilm efter succesen med "Flammen og Citronen".

Flere internationale filmtidsskrifter oplyser lørdag fra filmfestivalen i Berlin, at optagelserne til "Superclasico" indledes i Argentina i maj med Nimbus Film som producent.

Filmen er en komedie med Anders W. Berthelsen og Paprika Steen i hovedrollerne.

Under Berlinalen forsøger Nimbus Film og Ole Christian Madsen at få finansieringen på plads til instruktørens projektet efter "Superclasico." Det har arbejdstitlen "Eik" og bliver en kærlighedshistorie, der tager udgangspunkt i musikeren og poeten Eik Skaløes korte og hektiske liv. Efter planen skal "Eik" optages i 2011 i Danmark, Tyskland, Nordafrika, Grækenland og Himalaya.

Screendaily oplyser, at instruktøren Henrik Ruben Genz er klar til at instruere en amerikansk genindspilning af "Frygtelig lykkelig", der i 2007 solgte 270.000 billetter i de danske biografer og blev hædret med en lang række Bodil- og Robertpriser.

I øjeblikket vises denne udgave, baseret på en roman af Erling Jepsen, i udvalgte biografer i USA. Men produceren Thomas Gammeltoft forsøger i øjeblikket sammen med en amerikansk partner at rejse midler til en engelsksproget "remake". De arbejder ud fra et foreløbigt projekt på 55-60 millioner kroner, mens den danske indspilning af "Frygtelig lykkelig" blev lavet for godt 20 millioner.

Projekterne er blevet lanceret på det kommercielle marked, der også udgør en væsentlig del af festivalen i den tyske hovedstad.

I hovedkonkurrencen, hvor de bedste spillefilm og skuespiller-præstationer belønnes med guld- og sølvbjørne, er der lørdag verdenspremiere på Thomas Vinterbergs ny film, "Submarino". Først vises den for den internationale, og herefter stiller instruktørerne og nogle af skuespillerne op til pressekonference. Senere er der gallapremiere på filmen.

Nye danske filmprojekter lanceret i Berlin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce