Nye biografier: Som de husker det


Nye biografier: Som de husker det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger: Kronprins Frederik, Uffe Ellemann-Jensen, Michael Falch. Kendte danske navne udkommer med biografier og erindringer i denne tid, men der er mange flere i stakken - også udenlandske.

Nelson Mandela blev ikke færdig med sine erindringer før sin død i 2013, men på baggrund af efterladte kladder, notesbøger og et omfattende arkivmateriale, er det lykkedes for den sydafrikanske forfatter Mandla Langa at færdiggøre erindringerne. "Hvor friheden begynder - årene som præsident" er netop udkommet på Rosinante,

Samme forlag er aktuel med "Elsker Pablo, Hader Escobar", der er historien om den berygtede narkobaron fortalt af Virginia Vallejo, som var Pablo Escobars elskerinde. Og med biografien "John Le Carré", der er skrevet af Adam Sisman. Bogen er på over 600 sider, og ifølge forlaget kommer den tættere på hovedpersonen end spionforfatterens egne erindringer, som udkom sidste år.

Sangeren Tom Jones har skrevet sin selvbiografi, der kortfattet hedder "Tom Jones" Heri fortæller han om sin karriere, der har strakt sig over seks årtier. Illustreret med fotos og netop udkommet på Klim. Og også Iron Maiden-legenden Bruce Dickinson er snart aktuel med historien om sig selv. "What Does this Button Do" udkommer på HarperCollins Nordic 20. november.

Sidste musikbiografi er "På sporet af James Brown og den amerikanske soul" af James McBride, der er et anlededes portræt af den kendte musiker. Forfatteren rejser gennem USA i James Browns fodspor og viser hvordan, hans sjæl og musik er forankret i den jord, han kom fra. Også udkommet på Klim.

Paula Modersohn-Becker var maler - hun døde i 2007 - og i den lille "Hvor herligt at være her", som er udkommet på Tiderne Skifter, fortæller den franske forfatter Marie Darrieussecq om hendes liv.

Herhjemme er reykongen og levemanden Klaus Pagh hovedpersonen i "Et liv blandt komikere og skønne kvinder", skrevet af Bodil Cath. Bogen er illustreret med Paghs egne fotos og netop udkommet på Bianco Luno.

Britt Bendixen, som især er blevet danmarksberømt som dommer i "Vild med dans", har fortalt om sit liv til Iben Albinus Sabroe. Det er der kommet bogen "Et lyst sind er ofte en viljesag" ud af. Bogen, som også indeholder en lang række fotos, er udkommet på Politikens Forlag. Også skuespiller Per Pallesen har fortalt om sit liv. "Eventyret venter om det næste hjørne" er skrevet af Anne-Sofie Storm Wesche og udkommet på People's Press. Samme forlag står også bag "Lisbet Dahl - undskyld, jeg blander mig", der er skrevet af Jakob Steen Olsen og Rikke Rottensten.

Skuespiller Birgitte Raaberg har selv skrevet sin "Det du favner", som er en fortælling om hendes liv og livsfilosofi udkommet på Gyldendal, mens "Modekongen Holger Blom - en livshistorie" er skrevet af Marianne Verge og også udkommet på Gyldendal. Foruden bogen er der planlagt en udstilling med hans kostumer i Skuespilhuset i København og en tv-udsendelse om ham på DK4.

Det nye forlag Momenta er i denne måned udkommet med "Højt at flyve. Erindringer fra et liv i lys og skygge" af Johan Schlüter. I bogen fortæller han om sine op-og nedture i den københavnske advokatbranche. Han havde det hele, men tabte det meste.

Blandt erindringerne finder vi også "Kammertjeneren - 40 år i kongehusets tjeneste". Det er kammertjener Anker Andersen, født i Tommerup, der fortæller til journalist Kirsten Balslev, udkommet på Gyldendal. Tove Fleischers "Kærlighed i kommunismens tid - et dansk liv i DDR", er udkommet på Vandkunsten. Hun, der var fra Aarhus, forelskede sig i en østtysker og flyttede om bag jerntæppet. Den sidste i denne omgang hedder "Kysser himlen" og er et personligt indblik i tilværelsen som jagerpilot i det danske flyvevåben. Bogen, der er skrevet af jagerpilot Thomas Kristensen, er udkommet på Politikens Forlag.

Nye biografier: Som de husker det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce