Kunst: - Udstillingen er en hyldest til det fotografiske blik og til vores måde at betragte verden som billede.

Sådan skriver Brandts om årets første udstillingsåbning, "Hvad kameraet så - fotografier i Brandts samling", en nyophængning af museets fotosamling, , som kan ses fra 9. februar.

Samlingen består af flere end 10.000 fotografiske værker, og museet har inviteret billedkunstner Jesper Rasmussen til som medkurator at gå på opdagelse i den og vælge. Resultatet er blevet en samling både poetiske og overraskende fortællinger om vores tid, vores liv og vores blik på verden, og samtidig er det en rejse gennem fotografiets historie.

Jesper Rasmussen, som er tidligere rektor på det Jyske Kunstakademi og har stor indsigt i fotografiets historie, har valgt otte af de mest traditionelle og gennemgående kapitler i fotografiets historie ud, f.eks. landskabet, portrættet, mennesker og arkitektur.

I sit udvalg af værker har han lagt vægt på billeder, der kun sjældent har fundet vej til museets vægge, og - som Brandts selv formulerer det - indtil nu har levet et stilfærdigt liv i museets arkiv.

Blandt kunstnerne finder man navne som Diane Arbus, Peter Brandes, Stig Brøgger, Sophie Calle, Krass Clement, Marianne Grøndahl, Keld Helmer Pedersen, Per Bak Jensen, Kirsten Klein, Søren Lose, Stuart McIntyre, Trine Søndergaard og Wolfgang Tillmans. Udstillingen kan ses på Brandts til 12. august.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.