Ny roman om tæsk i Odense

Morten Ramsland.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ny roman om tæsk i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatteren Morten Ramsland følger op på "Hundehoved" med ny roman om et (brutalt) odenseansk rækkehuskvarter

Bøger: Forfatteren til bestsellerromanen "Hundehoved", en af de største danske romansucceser i mange år, er nu tilbage med en ny medrivende fortælling om en brutal og uskyldig barndom.

"Sumobrødre" foregår i 1981 i Paradishaven, et lille rækkehuskvarter i Odense. Her bor 11-årige Lars sammen med sin lillebror, Overbiddet, sin mor og sin overvægtige far, der er sælger og næsten altid på farten for at sælge snørebånd.

I Paradishaven hersker én lov, og den hedder tæsk. Lars tæsker de små og får tæsk af de store. Og med de jævnaldrende kammerater - Olsenbanden Keld, Brille Bo og Peter Pan - leger han japanske "sumobrødre" i forældrenes soveværelse.

Men Lars begynder at nages af en rædsom tvivl: Er hans far nu også hans rigtige far? Visse ting kunne tyde på, at han ikke er det. Og hans mor har været gift med en anden mand før. Måske er det hans rigtige far? Faren har i al fald hemmeligheder, og små og store skeletter rasler efterhånden ud af skabet. Slagsbroren Lars får andre ting at slås med.

Morten Ramsland debuterede i 1993 med digtsamlingen "Når fuglene driver bort", og fik sit store gennembrud i 2005 med slægtsromanen "Hundehoved", der indbragte ham Boghandlernes gyldne Laurbær, Læsernes Bogpris og P2 Romanprisen. Romanen er trykt i over 150.000 eksemplarer og solgt til udgivelse i 15 lande.

Den nye roman udkommer i slutningen af april på forlaget Rosinante.

Ny roman om tæsk i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce