Kim Bisgaard Pedersen skal løfte arven efter Frank Panduro
SCENE: Det bliver Kim Bisgaard Pedersen, der skal løfte arven efter kulturentreprenøren Frank Panduro på Horsens Ny Teater.

Den nye teaterchef er 28 år, opvokset i Horsens og har en bred kulturuddannelse. Han har studeret musikvidenskab og økonomi på Århus Universitet og afsluttede sin uddannelse med et speciale om "Kulturindustri og oplevelsesøkonomi".

I fritiden spiller han klaver, men har også snuset til trompet, trommer og bas. I det seneste år har han haft base i Århus, hvor han som administrativ leder af Foreningen Oppenheimer har arrangeret koncerter med musikere fra vækstlaget.

Kim Bisgaard Pedersen mål med jobbet i Horsens er "at forny teatret uden at smide de gode dyder væk". Hans plan er "at skabe rum for overraskelser, oplevelser, udfordringer og kvalitet".

Om risikoen for at komme til at stå i skyggen af forgængeren på posten, Frank Panduro, som satte Horsens på det kulturelle Danmarkskort udtaler Kim Bisgaard Pedersen:

- Jeg vil ikke betragte arven efter Frank Panduro som et åg. Jeg vil hellere se det som en udfordring: At jeg og teatrets personale med Frank i baghånden som visionær læremester og sparringspartner kan sende Horsens ud på nye, kulturelle eventyr.
  • Fyens Stiftstidende