Ny koncertsæson: Musikchef disker op med seks nye specialiteter fra Odense Symfoniorkester

Odense Symfoniorkester er klar til en ny sæson i den klassiske musiks tegn.

Ny koncertsæson: Musikchef disker op med seks nye specialiteter fra Odense Symfoniorkester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Symfoniorkester står klar med sit nye program. En sammensat fransk middag, kalder musikchef Finn Schumacker det, og her fortæller han om nogle af nyhederne.

Klassisk: En ny klassisk koncertsæson er over Fyns største by. Odense Symfoniorkester har her i april offentliggjort sit program for sæsonen 2019/2020.

- Vi sammensætter programmet som en god fransk middag. Der skal være lidt af det hele. Store, kendte kunstnere blandet med nye og upcoming navne. Klassiske symfonier med børn-og-unge-arrangementer og festivaler, fortæller Odense Symfoniorkesters musikchef, Finn Schumacker.

På menuen finder vi stadig de klassiske kammerkoncerter, et strejf af symfoniorkestrets medlemmers egne opstillede koncerter i Pro Musica-salen, en skefuld familiesymfoni og et skvæt Carl Nielsen.

Men hvad stikker ud fra de almindelige rammer? Hvad gemmer koncertprogrammet på af appetitvækkende nyheder?

- Vi synes jo, at alle koncerter er noget unikt. Det er svært at vælge, for hvad er højest? Torden eller TBT-Tower? spørger musikchefen jokende.

Alligevel kommer han her med nogle bud på, hvilke specialiteter der gemmer sig til de glade koncertgængere derude:

1) Beethoven Festival
Beethoven skal fejres i 2020.

Der er en god grund til, at Ludwig van Beethovens tyske ansigt pryder forsiden på Odense Symfoniorkesters koncertkatalog. 2020 bliver året for den verdenskendte komponists 250-års fødselsdag.

- I den forbindelse afholder vi to festivaler. Den første festival er i april 2020 og består af to symfonier og én XL-kammerkoncert på præcis den måde, Beethoven ville fejre sig selv. Med en masse musik, siger Finn Schumacker.

Den anden Beethoven-festival kommer først med i næste års sæsonprogram.

2) Odense Int. Orgelfestival
Orgelfestivalen skydes i gang med koncert ved organist Olivier Latry fra Frankrig.

Det startede med, at Odenses lokale organister ville sætte fokus på orgelet i byen, og pludselig ligger der en hel uges festival klar senere i 2019.

- Vi har et stort Marcussen-orgel med 46 stemmer, som vi gerne ville bruge noget mere. Og her var chancen, lyder det fra musikchefen.

Fra 24.-31. oktober bliver der orgelkoncerter i hele Odense, og symfoniorkestret arbejder i at lave skoleaktiviteter og andre tiltag til festivalen.

3) Udenlandsk ungdommelighed
San Francisco Symphony Youth Orchestra tager på sommertour, hvor Odense bliver et af stoppene.

Hvis det ikke var nok med udenlandske musikere til Carl Nielsen Internationale Konkurrencer, så byder programmet på mange besøg fra udlandet. Og her er to nyheder, at to ungdomsorkestre pakker instrumenterne ud i Odense.

- Vi får blandt andet besøg af San Francisco Symphony Youth Orchestra. Musikerne er ekstremt dygtige, og det var faktisk dem, der ansøgte om at få lov til at spille i Odense. I USA er de åbenbart også vilde med tanken om at spille i H.C. Andersens hjemby.

Koncerten finder sted 23. juni, mens det andet orkester er Det Norske Ungdomssymfoniorkester, der gæster koncertsalen 15. august.

4) 75-års jubilæum
Nikolaj Szeps-Znaider er klar på mere Carl Nielsen. Foto: Lars Gundersen

I 2021 har Odense Symfoniorkester 75-års jubilæum, hvilket musikerne allerede tager forskud på i dette års koncertmenu. Der skal frem mod jubilæet spilles alle seks Carl Nielsen-symfonier.

- Vi optager dem så undervejs, hvor det hele kulminerer i en stor fejring. Nikolaj Szeps-Znaider dirigerer samtlige af koncerterne undervejs.

5) Ny juleforestilling
"Jul i Valhal" kommer musisk til Odense og tre fynske kommuner.

Traditionen tro kommer der i december en juleforestilling. Også i år har orkestret baseret den på en julekalender, men for første gang TV 2's "Jul i Valhal".

- Juleforestillingen kommer som altid ud til tre af Fyns andre kommuner. I år bliver det Langeland, Nordfyns og Assens Kommuner, inden det ender i Odense, forklarer han.

Ud over det spiller Odense Symfoniorkester endnu en temakoncert "Merlins Magiske Rejse" 19. oktober 2019 i forbindelse med Magisk Dage.

6) Serier tilbage
En af serierne er også Familiesymf, der styres af Ole B. Kiilerich.

Slutteligt fremhæver musikchefen muligheden for at købe serier af koncerter. Orkestret var egentlig stoppet med at sammensætte serier, men startede igen sidste år, da koncertgængere efterspurgte dem.

- Folk ville gerne have orkestrets anbefalinger, for så kom de til at høre koncerter, de ellers ikke ville have valgt. Og det savnede man, siger Finn Schumacker.

Serietemaerne hedder blandt andet "Skæbnens Veje", "Postkort fra Europa" og "Populærserien".

- Ellers er der som altid mulighed for selv at agere fransk kok og sammensætte sit eget musik-meny, hvis det er, hvad man lyster.

Ny koncertsæson: Musikchef disker op med seks nye specialiteter fra Odense Symfoniorkester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce