Kathrine Windfeld, ny programchef for Odense Internationale Film festival, vil have mere fokus på kvinder

Filminstruktør Kathrine Windfeld bliver årets programchef for Odense Internationale Film Festival, oplyser festivalen. OFF inviterer hvert år en ny filmpersonlighed til hvervet som programchef, og med årets valg.bliver der fokus på kvinder både foran og bagved kameraet.

- Kortfilmen er et legende og frit medie. Det kommer der ofte nogle meget personlige og interessante filmhistorier ud af og det er også med kortfilmen, de fleste springer ud som instruktører, siger Kathrine Windfeld.

- Men der er mangel på kvinder i filmbranchen og dermed også mangel på film af og om kvinder i biograferne. Så i år bliver det med et særligt fokus på at synliggøre, styrke og tiltrække kvindelige filmtalenter

Kathrine Windfeld har instrueret spillefilmen ”Hamilton - I nationens Interesse” med Mikael Persbrandt og ”Flugten” med Iben Hjejle i Danmark. Desuden har hun filmatiseret Hanne-Vibeke Holsts Kronprinsessetriologi for svensk tv og adskillige afsnit af tv-serier, blandt andet: ”Forbrydelsen”, ”Broen”, ”Wallander” og ”Rita”.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.