Ny chef klar til virtuel fremtid

Jens Winther Bang Petersen var med til at starte hjemmesiden netmusik.dk - verdens første med udlån over nettet - og skal nu trække lånerne fra pc’en og ind på Odense Musikbibliotek.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ny chef klar til virtuel fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Winther Bang Petersen vil hygge om lånerne på Nordens største musikbibliotek

Cd-pladerne kommer til at fylde mindre på hylderne i Odense Musikbibliotek, og derfor vil den nyansatte chef Jens Winther Bang Petersen ruste Nordens største musikbibliotek - målt på udlån - til en mere virtuel fremtid, hvor lånerne i stedet downloader musikken for en periode.

Jens Winther Bang Petersen har som projektleder på Gentofte Bibliotekerne været med til at sparke hjemmesiderne musikbibliotek.dk og netmusik.dk i gang siden 2003, så han er fuldt klar over udviklingen.

- Mit hovedfokus har været musik og teknik - og ofte sammenblandingen af de to, forklarer den snart 40-årige københavner.

Publikum kommer stadig for at finde cd’er i reolerne, men et stigende antal vælger at reservere og bestille hjemme for at hente materialet på andre filialer. Eller dropper helt den fysiske plade.

- Den del af virksomheden falder langsomt, men forsvinder ikke i morgen, og vi skal placere de virtuelle tilbud i det fysiske rum - hvad bruger vi sådan en flot bygning til, lyder spørgsmålet fra Jens Winther Bang Petersen.

Kaffe og virtuel musik

Udfordringen er ifølge den nyansatte leder at trække kunderne ind gennem glasdørene med det, som i bibliotekar-jargon kaldes væresteds-funktionen.

- Det er præcis den udfordring, vi skal tage op. Vi skal satse på endnu flere musik-arrangementer, og vi skal få folk til at føle sig hjemme ved, at de kan drikke en kop kaffe, læse tidsskrifter og lytte til virtuel musik, siger Jens Winther Bang Petersen.

Her vil han udnytte musikbibliotekets centrale placering i et kreativt miljø med caféer og Kulturmaskinen som naboer.

- Vi ligger ud til et torv med caféer, og vi skal være en del af det fulde caféliv med fokus på musik, vurderer Jens Winther Bang Petersen.

Han lytter helst til elektronisk musik - gerne Kraftwerk, Front 242 og CombiChrist - og spiller i bandet Neotek, hvor medlemmerne i studiet sidder med et keyboard ved en computer.

På scenen er de to forsangere og Jens Winther Bang Petersen, som passer synthesizer, percussion og maskiner.

Bandet er cd-aktuelt med "Sex, Murder & Rock’ N’ Roll", som dog ikke er at finde på Odense Musikbibliotek. Ikke i øjeblikket i hvert fald.

- Men jeg presser på hos materiale-indkøberne, spøger Jens Winther Bang Petersen.

Ny chef klar til virtuel fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce