Scene: I efteråret 2017 blev fortællingen om "Barn Nr. 33" opført af skuespilleren Kim Leprévost på det tidligere børnehjem Aaløkkegaard i Odense.

Den tog udgangspunkt i forfatteren Frede Farmands selvbiografiske værk "Barn nummer 33 - et barnerequiem", hvor han fortæller om overgreb mod børnehjemsbørn.

Nu kan forestillingen ses som film, takket være et samarbejde mellem Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg, Statens Kunstfond og Odense Kommune, og fredag 13. april har filmen premiere.

Det sker på Teater Momentum i Odense, hvor instruktør og idémand Jeppe Sand, Det Skrå Teater, bagefter vil fortælle om det kunstneriske arbejde med filmen, der har titlen "Barn nr. 33 på Aaløkkegaard".

Monolog og film ligger i forlængelse af den børnehjemsfortælling, som Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg lavede i 00'erne, og som med sit fokus på overgreb var med til at få Godhavnsagen og mange andre overgrebssager til at rulle.

Filmen vil fremover indgå i museets udstilling "Du skal ikke tænke på din far og mor." Premieren på Momentum er klokken 18.30.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.