Nøjjj, det er radiodrama


Nøjjj, det er radiodrama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TEATER: Efterårssæsonen byder på to debutanter og en Bodil Ibsen-serie
Teater skal høres i radioen.

Både den ny tids dramatik og den, vi har hørt engang, men som sagtens tåler et genhør, er på efterårsprogrammet, som DR's Radio Drama indleder sæsonen den 1. august med Jean Anouilhs "Antigone".

Her høres Bodil Ibsen i rollen som Ammen, og hun er fremdeles i centrum resten af måneden i radiospil af Henrik Ibsen og Garcia Lorca.

Det er stykker fra 50'erne, som må vække genklang hos ældre lyttere, som her også får muligheden for at genhøre scene-koryfæer som Poul Reumert, Erik Mørk, Lise Ringheim, Ingeborg Brams, Johannes Meyer, Preben Neergaard, Berthe Qvistgaard og Kirsten Rolffes.

I det hele taget fokuseres der på 50'erne, også i september, hvor Radio Drama i samarbejde med Golden Days-festivalen sender en række gyldne genhør med radiospil af Helge Rode, Gustav Wied, Holger Drachmann og J.P Jacobsen.

Her dukker endnu flere af de gamle, store skuespillere op. Vi nævner i flæng Elith Pio, Lily Weiding, Jørgen Reenberg, Preben Uglebjerg, Astrid Villaume og Frits Helmut.

Debutanterne

Men ingen sæson uden debutanter. Efteråret byder på to af slagsen, nemlig Katrine Marie Guldager, hvis "Rejsen til Kicdolqimikk" handler om frøken Ira, hvis kærlighed er så stor, at den er direkte smertelig for den hun elsker.

Den anden debutant er Aleksa Okanovic. Hendes stykke hedder "Thanatos", og det handler om den kunst-akademistuderende Werner, der efter at være blevet forladt af sin Eva søger trøst i sprut og fækaliemalerier. Det kommer der en deroute af kulturhistoriske dimensioner ud af efterhånden, som hans paranoia og alkoholpromille når nye højder.

Sæsonens Dramatiker

Derudover byder Radio Drama på en lang række premierer, bl.a. F.P. Jacs "Bænkestrejferne", Tomas Lagermand Lundmes "Allemands-eje" og norske Lars Saabye Christensens "Lyset på Kysten", men også den flittige Morti Vizki er aktuel med "Gray", en historie om manden, der er plastikkirurg om dagen og escort om natten, eller som han selv foretrækker at sige det: skalpel om dagen, tunge om natten.

Morti Vizki er Sæsonens Dramatiker, og der er genhør med hans debutstykke fra 1990 "Charlotte eller omgivelserne" og "Kendte folks børn" fra 1994.

Som noget ganske nyt er det lykkedes for Radio Drama at få rettighederne til at lægge produktionerne ud på internettet i fire uger efter at de har været udsendt i radioen. Så Radio Drama kan høres, når du har tid og ikke kun onsdag aften og søndag eftermiddag.

Nøjjj, det er radiodrama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce