Nikolaj Steen og de gamle drenge

Nikolaj Steen i den amerikaner-bil, som en del af handlingen i hans debutfilm "Oldboys" finder sted i. PR-
Foto: Fredric Alm

Nikolaj Steen og de gamle drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespiller og musiker Nikolaj Steen debuterer som filminstruktør og manuskriptforfatter med filmen "Oldboys"

Nikolaj Steen har skrevet og instrueret filmen "Oldboys", som får premiere i de danske biografer i morgen. Han har før lavet film-musik, og har medvirket foran kameraet som skuespiller, men det er første gang, han står bag kameraet som instruktør og manuskriptforfatter.

"Oldboys" er en dramatisk komedie om den selvudslettende pedel og fritidsfodboldspiller Vagn (Kristian Halken). På en tur til Sverige med sit fodboldhold bliver han glemt af sine holdkammerater på en tankstation. Her møder Vagn den kiksede tankstationsrøver John (Robert Hansen), og sammen tager de på et svensk road-trip for at indhente bussen og holdkammeraterne. Det udvikler sig til en række absurde begivenheder, som ændrer Vagn og Johns liv.

- Hvordan opstod idéen til "Oldboys"?

- Jeg har haft idéen til filmen i 15-16 års tid. Jeg var på tour med min fars jazz-orkester, The A-Team, og det var en ret syret oplevelse at opleve de her jazzmusikere. Jeg tænkte, at jeg måske skulle lave en dokumentarfilm om de karakterer, der var med i deres tour-bus. På samme tid hørte jeg en historie om Sanne Salomonsen, som jeg arbejdede sammen med, hvor de kom til at glemme deres keyboad-spiller på en tankstation. Og det var første gang, han var med dem ude at spille. Det synes jeg, var en god base for at lave en historie.

- Hvorfor har det taget 16 år at lave filmen?

- For tre et halvt år siden skulle jeg på en stor turné med Sanne Salomonsen. Men hun fik som bekendt en hjerneblødning, og touren blev aflyst. Så havde jeg otte måneder, hvor jeg ikke havde noget at lave, og så besluttede jeg mig for, at hvis det skulle være med den film, så skulle det være nu. Så gik jeg i gang med at arbejde benhårdt på det, og "Oldboys" er så resultatet.

- Hvorfra kom lysten til at lave en film?

- Jeg er vokset op med en mor, som er skuespiller, og en far, som er musiker, men også kæmpe film-nørd (skuespiller Avi Sagild og kapelmester Niels Jørgen Steen, red.). Han havde en hel væg fyldt med filmbøger, som jeg læste i, da jeg var barn. Så jeg har altid haft en stor passion for film, og det har altid været noget af det, jeg har beskæftiget mig mest med ud over musikken. Derudover har jeg også lavet musik til film og spillet med i nogle film. Jeg synes, at det at lave film hænger godt sammen med det, jeg laver i forvejen - nemlig at fortælle historier.

- Hvilken type film er "Oldboys"?

- Jeg hader ordet "feel-good"-film, men jeg må indrømme, at det nok er den type film, "Oldboys" er. Det er en komedie med et dramatisk forløb, og jeg håber, at publikum kommer ud af biografen med en følelse af, at de har se mere end "bare" en komedie. Man kommer til at opleve et menneske, som man føler for, og som man håber det bedste for. Jeg håber også, at man får lidt mere med ud af biografen, end bare et godt grin.
Foto: Fredric Alm

Nikolaj Steen og de gamle drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce