Nik og Jay: Vi har taget nogle vigtige skridt

Nik og Jay har lært at sige nej og er kun sammen, når de laver musik.

Nik og Jay: Vi har taget nogle vigtige skridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har ikke altid været en dans på roser at være duoen Nik og Jay. Men de har lært noget undervejs.

De har rundet de 30 år, der er kommet børn til, og alkoholen er blevet lagt på hylden. Livet ser ganske anderledes ud for Nik og Jay, der i mere end 10 år har hærget den danske popscene, end det gjorde, da de først kom frem.

Nu er duoen aktuelle med deres femte album, "United", og på albummets 11 numre, bliver der sunget om alt fra kærlighed, mod og til opvæksten i en forstad til København.

Historien om de to drenge tager dog sit udgangspunkt på en fodboldbane, langt fra livet som feteret popstjerne.

Nik og Jay mødte hinanden i deres ungdomsår i Værløse. De havde spillet fodbold sammen i nogle år, men det var først, da de begyndt at stå på skateboard, og senere rappe, at det, der i dag er kendt som den dynamiske duo, blev sammentømret.

- Der var fem skatere i byen, og Jay var en af dem. Jeg stod på rulleskøjter, og det var lidt nederen, så han var meget cool. Han gik på en anden skole, og de var lidt mere nede på jorden, men jeg kunne se noget i ham, og så begyndte vi at feste, fortæller Nik om, hvordan de to begyndte at hænge ud.

- Nik og hans venner drak rimelig meget igennem. Nik hørte jo punk, og ville nok gerne være lidt vildere end han i virkeligheden var. Vi kommer jo fra nogle ret pæne hjem. Men jeg kunne jo skate og Nik kunne holde fest, så vi var en god kombination, siger Jay.

Og den kombination er ifølge drengene selv roden til deres succes.

- Der sker noget spændende, når vi er sammen. Vi kan meget hver for sig, men det bliver magisk, når vi er sammen, siger Jay.

Men med årene har samarbejdet også fået en professionel kant.

- Vi har ikke længere det store behov for at være sammen, når vi ikke laver musik. Vi er ikke længere helt det samme sted i livet. Men fordi studiet ligger så tæt på, hvor vi bor, så er vi stadig sammen hver dag, siger Nik.

Men selvom de stadig ses hver dag, så har de også lært, at der er nogle ting, de må klare uden hinanden.

På numret "De vigtigste skridt", der er lavet sammen med The William Blakes-forsangeren Kristian Leth, synger duoen, at man tager de vigtigste skridt alene.

Nik og Jay har hver især haft personlige problemer med alkohol og skræk for at stå på scenen, og selvom de har været der for hinanden, har de også oplevet, at de har været nødt til at tage hånd om deres problemer uden hjælp fra den anden.

- Det her album handler meget om at gå den rigtige vej og komme videre. Og det har vi gjort. Inden for de sidste par år er der blevet taget nogle seriøse og vigtige skridt, siger Jay.

- Og de skridt kan man kun tage selv, siger Nik.

De kampe, som de to har været igennem, bliver der fortalt om på albummet "United", der udkommer mandag den 28. oktober.

- Der findes ikke noget, jeg ikke ville synge om, men jeg ville måske gemme det bag nogle andre ord, siger Jay.

- Der er mange ting, der bliver prøvet af, men som ikke kommer ud. Det er en legeplads her i studiet. Men vi har også et filter for, hvad der kommer ud, siger Nik.

- Vi forsøger, at holde den positive linje. Det kan godt være, vi synger noget grimt her i studiet, men hvis vi har ændret mening om en uge, vil vi ikke stå på scenen og synge det om et halvt år, siger Jay.

Newspaq

Nik og Jay: Vi har taget nogle vigtige skridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce