Nettet strammes til bristepunktet


Nettet strammes til bristepunktet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svensk thriller om internettet, datasikkerhed og hackere løber op i et forrygende tempo.

Det er en kvinde med intelligenskvotienten i orden, der har skrevet en smældende heftig spændingsbog om samfundets skrækscenarie: At styringen af trafikken på nettet falder i de forkerte hænder og bruges til at tiltvinge sig magt og misbrug.

Åsa Schwarz, født i 1973, er forfatter og IT-sikkerhedskonsulent. Hun har læst data- og systemvidenskab og arbejder halvtid for IT-sikkerhedsfirmaet Knowit Secure. I 2017 modtog hun prisen som Årets Sikkerhedsprofil i Sverige. Det er en dame, man får respekt for, når hun tillige formår at holde sin læser i en skruestik af læselyst, hvor man bare har lyst til at komme videre og videre i denne foruroligende og fængende bog.

Nu kan det lyde, som om "De syv nøgler" er for IT-nørder. Tro om igen. For det tænkte jeg også, da jeg satte mig til at læse og selvfølgelig begyndte med at hente orientering om handlingen på bagsiden. Men mine nørd-formodninger blev absolut gjort til skamme. Selv jeg kunne følge med på det tekniske område, og det siger ikke så lidt!

Nærmest poetisk

Nøgle-bogen har det hele: Kærlighed, bedrag, ømhed, spænding, isnende kulde og varme følelser samt et perspektiv, man kan forholde sig til. Der er poetisk spændvidde i Åsa Schwarz' univers, hvor Rebecka en nat vågner op med en pistol presset mod tindingen, og en stemme gennem den sorte elefanthue på ikke helt finpudset engelsk siger: "The key". Hendes to børn sover i værelset ved siden af, og Rebecka, som har en direkte alarm til Kungsholmens Politi, forsøger at trække tiden ud. Men kan politiet nå frem i tide?

Således sparket godt og grundigt i gang kommer vi ind i denne ildevarslende thriller. For Rebecka er en af syv internationale IT-profiler og nøglebærere, der fire gange om året mødes i Washington for at ajourføre internettets sikkerhed og så godt som muligt dets ukrænkelighed. De andre nøglebærere er også i farezonen, og det går heftigt for sig rundt om i verden. Og så er det ikke kun fiktion. Nøglerne findes i virkeligheden, og en af bærerne er svensk.

Filmrettigheder er solgt til filmselskabet Yellow Bird, der planlægger en tv-serie på otte eller 10 afsnit. Min eneste anke ved "De syv nøgler" er de (for) mange stavefejl og den løselige kommatering, men det kan der vel rettes op på, når andet oplag kommer på gaden.

Krimi: Åsa Schwarz: "De syv nøgler"

Oversat af Ulrikke Bak, 304 sider, Hoi Forlag

Nettet strammes til bristepunktet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce