I år er det femte gang, at Leonardo DiCaprio er nomineret til en Oscar, men han har aldrig vundet den eftertragtede statuette. Topskuespilleren er nomineret for sin rolle i "The Revenant". Priserne uddeles søndag nat - dansk tid.

Fire gange tidligere har skuespilleren Leonardo DiCaprio været nomineret til en Oscar. Men alle fire gange er den lille guldstatuette gået hans næse forbi.

Den 41-årige skuespiller brød for alvor igennem i 1993 med rollen som den retarderede Arnie Grape i filmen "What's Eating Gilbert Grape". Den rolle vandt ham en Oscar-nominering for bedste mandelige birolle; han tabte dog til Tommy Lee Jones, som vandt for sin rolle som U.S. Marshal Samuel Gerard i filmen "Flygtningen".

I 2005 var Leonardo DiCaprio blandt favoritterne til at få statuetten for bedste mandlige skuespiller med rollen som Howard Huges i Martin Scorseses "The Aviator", men tabte til Jamie Foxx, der havde givet den gas som Ray Charles. Og i 2007 tabte Dicaprio - som var nomineret for sin hovedrolle i "Blood Diamond" - igen til en afro-amerikansk skuespiller. Denne gang var det Forest Whitaker, der løb med statuetten for sin rolle som diktatoren Idi Amin i filmen "The Last King of Scotland".

Ulven på Wall Street

I 2014 var den alsidige skuespiller igen nomineret i bedste-mandlige-hovedrolle-kategorien; det var for rollen som Jordan Belfort i endnu en Martin Scorsese-film, "Wolf of Wall Street". En anden storsvindlerrolle vandt dog statuetten det år - nemlig Christian Bale i "American Hustle ".

I år er Leonardo Dicaprio storfavorit til endelig at vinde en Oscar; denne gang for hovedrollen i Alejandro González Iñárritus hævndrama "The Revenant". Nu er spørgsmålet bare om femte gang er lykkens gang for Leonardo Dicaprio.Afstemning
Vinder Leonardo DiCaprio en Oscar i år
  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
Danske Spil: Tror ikke på dansk Oscar til "Krigen"

Danske Spil: Tror ikke på dansk Oscar til "Krigen"