Næsten død hovedperson


Næsten død hovedperson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da forfatterduoen Sjöwall/Wahlöö i 70'erne færdiggjorde deres "Roman om en forbrydelse" strakte den sig over ti bind, og det antal er siden blevet kanoniseret som et passende antal for en romansuite. Henning Mankell skrev således ti Wallander-bøger, Håkan Nesser ti stk. om Van Veeteren, og Åke Edwardson er nu med 9. bind i sin Winther-serie ved at være ved vejs ende. Guderne må vide, hvorfor en krimiserie partout skal ramme ti bind - Arne Dahl har heldigvis skippet 10. bindsdogmet, måske i erkendelse af, at så fantastiske var Sjöwall og Wahlöö altså heller ikke.

Men Edwardson fastholder, og det er således en næsten død kommissær Winther, som i "Næsten død mand" tager hul på endnu et mysterium i den by, som Edwardson vender tilbage til igen og igen, nemlig Göteborg. Her finder politiet en aften en forladt bil med et (skud)hul i passagersædets ryg, og den episode forbinder sig til så forskelligartede handlingsspor som en forfatter, der ikke kan slippe et barndomstraume, en politikers dobbeltliv og til en kvindes forsvinden for over 30 år siden.

Parallelle handlingsspor, der er prædestinerede til at blive løbe sammen i sidste kapitel og kaste et forklarelsens lys over en roman, der hverken er Edwardsons bedste eller værste. "Næsten død mand" er en krimi uden bullshit, men også uden den mørke polemisk-intellektuelle brod, som han tidligere har brugt så skarpt til at skrive Göteborg Noir. Desværre.

Om bogen

Åke Edwardson: "Næsten død mand". Oversat af Søren Vinterberg. 493 sider, 299 kroner. Rosinante.

Næsten død hovedperson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce