Næste sæson klar: Flere skoleelever i Nørregaards Teater

Billede fra sidste års juleforestilling hos Nørregaards Teater - 'Sne'. Det er en tilbagevendende begivenhed, som ofte trækker et stort publikum. Foto: Daniel Buchwald

Næste sæson klar: Flere skoleelever i Nørregaards Teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børne- og ungdomsteater Nørregaards Teater offentliggør programmet for 2018/2019-sæsonen lige om lidt. Det bliver med hele 24 forestillinger og en helt ny udvidet skoleordning i samarbejde med Odense Kommune.

Scene: Programmet er trykt og ligger nu blot og venter på at blive kendt i det ganske fynske land.

For børne- og ungdomsteater Nørregaards Teater er i den grad klar med den kommende sæson, der har 24 forestillinger for de 1,5-16-årige. Det spænder over både genopsætninger af egne forestillinger, to nye forestillinger og derudover et væld af internationale og nationale gæsteforestillinger.

- Det er vigtigt at børn og unge oplever teater. Jeg mener i hvert fald, at det er en del af vores dannelse og demokratisering af møde den ytringsfrihed. Derudover er udtryksformen i scenekunst en del af vores af vores kulturarv, siger Carsten Wittrock, som er teaterleder ved Nørregards Teater.

Det bliver i det hele taget et travlt år for teatret. Ud over at henvende sig til de private kulturintersesserede har det nemlig også en bred pallette af skoleforestillinger som en del "Teater i Skolen". Det er et gratis tilbud fra Odense Kommune til skolerne i kommunen om at give eleverne mulighed for at opleve teater.

I et forsøg på at nå længere ud bliver ordningen til næste sæson udvidet til fem klassetrin i stedet for tre - og derfor vil cirka 10.000 elever lægge deres vej forbi Nørregaards Teater, hvis alle skoler siger ja, fortæller teaterleder Carsten Wittrock.

- Jeg tror, at det er med til at forme os som mennesker at møde scenekunsten. Derfor synes jeg, det er væsentligt, at børn og unge møder den i en skolerelation, så de kan debattere eller efterbearbejde kunsten i en pædagogisk sammenhæng efterfølgende. I "Teater i Skolen" mødes kunst og pædagogik, hvilket skaber et dannelsesmoment, som han udtrykker det.

Nørregaards Teater
Nørregaards Teater er et lille storbyteater i Odense Kommune, der som hovedopgave har at præsentere scenekunstneriske oplevelser for børn, unge og deres voksne.Ifølge deres hjemmeside er de et af landets største børne- og ungdomsteatre, hvis man måler i antal opførelser og produktioner, da de har mere end 150 stationære opførelser i Odense og over 350 turnéforestillinger per sæson.

Det blev stiftet i 1992 og flyttede til Odense i 2011. De har haft en publikumsfremgang fra 3000 besøgende i 2011 til 8000 i dag.

Nørregaards Teater ligger på Filosofgangen 19 sammen med Den Fynske Opera og Momentum.

I år er de tre teater gået sammen om at præsentere programmet for sæson 2018/2019. Det torsdag eftermiddag på Teater Momentum.

Et bredt udvalg

Det skaber et stort program, der spænder over meget - alt fra fra klassisk teater til mere abstrakt og visuelt teater med for eksempel marionetdukker eller menneskestore hånddukker.

For eksempel kan man opleve dukketeater i april måned, hvor Nørregaards Teater i samarbejde med Momentum præsenterer to gæstespil for unge. En Hamlet-forestilling ved navn 'Exit' af Figurentheater Wilde & Vogel, og af samme teatergruppe 'Krabat' i samarbejde med et polsk teater.

Som omtalt tidligere laver Nørregaards Teater også to nye egenproduktioner. En af dem hedder "Kære far - findes der nutella i Afghanistan?", der er en musikalsk forestilling for 10 år og opefter med Kirstine Stubbe Teglbjærg, tidligere sanger og guitarist i Blue Foundation og nu aktuel med HUN SOLO. Stykket har premiere 8. september.

- Den handler om nogle børn, hvis far er udsendt i Afghanistan, og hvad der opstår af tanker om svigt, afsavn, frygt for at der skal ske noget, afbrydelser. De tanker, der optager et ungt menneske, når ens forældre er i en krigszone, fortæller teaterleder ved Nørregaards Teater Carsten Wittrock.

Det fulde program for sæson 2018/2019 hos Nørregaards Teater samt de to andre teatre på Filosofgangen i Odense - Momentum og Den Fynske Opera, bliver offentliggjort i et katalog på torsdag.

Næste sæson klar: Flere skoleelever i Nørregaards Teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce