Musik og teater vil gå sammen


Musik og teater vil gå sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelses- institutioner i Odense har politisk medvind til at gå ind i en fusion

Det Fynske Musikkonservatorium og Skuespillerskolen ved Odense Teater sonderer i øjeblikket mulighederne for et samarbejde eller en fusion.

Dermed kan uddannelserne i Odense blive de første i landet til at fusionere musik og teater. I dag samarbejder eleverne om projekter, og i øjeblikket arbejder en gruppe folkemusikstuderende fra konservatoriet sammen med elever fra skuespillerskolen.

Inger Allan, rektor for Det Fynske Musikkonservatorium, vil ikke sætte årstal på en mulig fusion.

- Vi har haft indledende møder, men mange ting skal falde i hak, og vi har også et ministerium, siger Inger Allan.

Fusionsmøderne passer dog godt med den politiske aftale frem til 2010 for Kulturministeriets videregående uddannelser.

- De to uddannelser i Odense supplerer hinanden godt, og de er i forvejen eksemplariske i deres samarbejde. Det er mere kontinuerligt, end hvad vi ser de andre steder, konstaterer fuldmægtig Mette-Astrid Jessen fra Kulturministeriet.

Forskelligt grundlag

De to uddannelser er forankret forskelligt under Kulturministeriet. Skuespillerskolen ved Odense Teater er en selvejende institution med en bestyrelse, der med borgmester Jan Boye i spidsen skal nikke ja til en fusion. Det Fynske Musikkonservatorium er en statsinstitution og har som udgangspunkt politisk opbakning til at gå ind i et samarbejde med teaterskolen eller andre institutioner.

Uddannelserne under Kulturministeriet skal være med til at sikre Danmark i den globale konkurrence, og et af de fire indsatsområder i den flerårige aftale er at skabe større og mere bæredygtige faglige miljøer.

Et bredt flertal i Folketinget lægger med aftalen op til, at uddannelsesinstitutionerne, herunder konservatorierne, skal forsøge at hente gevinster ved organisatoriske ændringer. Konservatorierne er specielt nævnt, og her ønsker politikerne forpligtende aftaler om fagligt og administrativt samarbejde.

Flytter til centrum

Det Fynske Musikkonservatorium flytter fra 2013 ind i det nye musik- og teaterhus i Odense, der skal stå klar ved Thomas B. Thriges Gade. Konservatoriet tæller knap 150 studerende og har i dag base i Islandsgade.

Fusionsmøderne med skuespillerne rokker ifølge konservatorie-rektor Inger Allan ikke ved planerne om at flytte ind i det kommende musik- og teaterhus.

Ifølge fuldmægtig Mette-Astrid Jessen fra Kulturministeriet er det ikke nødvendigt, at to uddannelser fysisk flytter sammen ved en fusion.

Staben på skuespillerskolen i Odense er på omkring 25 medarbejdere og optager hvert år otte elever. De går på skolen i fire år, hvor de også er i scenetjeneste på blandt andet Odense Teater.

Musik og teater vil gå sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce