Musicalstjernes revymareridt

Skuespillerne i Rottefældens revy i 2008 blev præsenteret på pressekonference på Hotel Ærø.rottefælden

Musicalstjernes revymareridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midt i Rottefælde-sæsonen når Jesper Lundgaard at synge med Odense Symfoniorkester på Ørbæklunde

- Ørbæklunde ligger lige til højrebenet, smiler Jesper Lundgaard.

Musicalsangeren, der netop er debuteret som revyskuespiller i Rottefælden, er tilbage i sit rette element, når han lørdag optræder på Ørbæklunde.

Selv om koncerten kan minde om endnu en dag på jobbet for en trænet showmand, giver opgaven lidt kriller i maven:

- Det er første gang, jeg skal arbejde med Odense Symfoniorkester, og det glæder jeg mig helt vildt til, siger Jesper Lundgaard, der får følgeskab af et hold rutinerede sangere og skuespillere: Preben Kristensen, Tine Gadeberg og Nanna Hovmand.

Jesper Lundgaard har optrådt adskillige gange med symfoniorkestrene i Aalborg, Århus og Sønderjylland - og var i sin tid med til at starte sommerkoncerten "En søndag på Als".

- Første år kom der 1100 tilskuere, og nu mødes 7500 til mad og hygge i musikkens tegn. Jeg håber, at fynboerne vil vise sig at være lige så loyale, så Ørbæklunde-koncerten bliver en tilbagevendende begivenhed, siger Jesper Lundgaard, der til lejligheden har suppleret sit omfattende musicalrepertoire med enkelte nye sange.

- Vores engelske dirigent David Riddell har sammensat et lækkert repertoire bestående af musicalhøjdepunkter, som virkelig taler til de store følelser, og så har han krydret med et kæmpe Abba-medley!

A cappella for kongelige

Selv om Jesper Lundgaard krydser fingre for, at koncertvejret bliver solrigt og lunt, gruer han ikke for en enkelt byge:

- Nogle af mine bedste koncertoplevelser stammer fra regnvejrsdage. Som den gang, jeg skulle synge til Rebildfesten, hvor dronning Margrethe og prins Henrik var æresgæster. Musikerne fik vand i instrumenterne og kunne ikke spille, så jeg sang a cappella for de kongelige iført regntøj og grønne gummistøvler, griner han.

Apropos de kongelige optrådte Jesper Lundgaard også ved prins Joachim og Marie Cavalliers bryllup:

- Jeg sang Charles Aznavours "She" lige efter prins Joachims tale til bruden. Mere romantisk kan det ikke blive, sukker Jesper Lundgaard, der også gav et par numre under dansen.

Jesper Lundgaard bor i Vejle med hustruen Kristina og sønnen Alexander på fire et halvt. Men frem til 23. august, hvor han medvirker i Rottefælden, er familien i sommerhus på Thurø.

- At spille revy har været en ekstrem udfordring. Meget større end jeg nogensinde havde forestillet mig, fortæller Jesper Lundgaard.

Selv om premieren er vel overstået, og han som revydebutant har fået fine anmeldelser, aner man stadig en skræmt undertone i Jesper Lundgaards stemme:

- Det var ved at slå benene væk under mig, at arbejdsformen var så anderledes. Så anarkistisk. Fra musicalscenen er jeg vant til at få et færdigt manuskript. Og her var intet, INTET, at klamre sig til. Så jeg følte mig vippet af pinden de første fire uger, vi havde prøver.

Jesper Lundgaard tager en dyb vejrtrækning:

- Vi begyndte med at vælge tekster ud, men det var ingen garanti for, hvordan den færdige revy kom til at se ud. Lige til sidste øjeblik risikerede numre at blive luget væk. Det kulturchok var slet ikke noget for mig!

En uge før premieren havde skuespillerne deres første prøve på scenen i det gamle revyteater, og så faldt det hele på plads for Jesper Lundgaard. Alene det at stå på scenen gav en form for tryghed.

- Jeg havde endelig fået hold på mine tekster, og forude ventede den endelige finpudsning. Netop da vendte min panik, smiler han og fortsætter:
Fakta
Odense Symfoniorkester, Ørbæklunde lørdag kl. 12-18. Koncertstart kl. 15.

Dirigent: David Firman. Solister: Nanna Hovmand, Tine Gadeberg, Jesper Lundgaard og Preben Kristensen, som også er konferencier.

Uddrag af "The Producers", "West Side Story", "Beauty And The Beast", "Showboat", "The Phantom Of The Opera", "Chess" og "The Sound Of Music" m.fl.

Praktiske oplysninger om parkering m.m. på www.slotskoncert.dk
Blå bog
Jesper Lundgaard, sanger, født 1970. Gift med Kristina og far til Alexander på fem år.

Som barn spillede han marchtromme.

Uddannet speditør og merkonom i transport.

Har studeret sang og drama i London hos sangpædagogen Ian Adam m.fl.

Herhjemme har han haft hovedroller i bl.a. "Les Miserables", "The Phantom Of The Opera", "Cyrano" og "Lyset over Skagen".

I 2001 medvirkede han i "Blodbrødre" på Odense Teater.

Har indspillet flere cd'er og givet et væld af musical-, jule- og populærkoncerter.

Revydebut i Rottefælden 2008.

Øjenbryn i frit fald

- Da der kom "fisk i bassinet", altså publikum i salen, faldt jeg helt til ro. Og nu er det skønt at have oplevet, at noget så skræmmende kan ende som en stor personlig succes.

Svendeprøven bestod Jesper Lundgaard på premiereaftenen, hvor den stegende hede fik hans kunstige øjenbryn til at løsne sig og søge ned mod hagen. Efter flere forsøg på at få de buskede bryn til at klæbe, slog han opgivende ud med armene og puttede brynene i jakkelommen. Det gav point hos et lattermildt publikum.

Jesper Lundgaard regner ikke med uventede overraskelser på Ørbæklunde, men skulle der ske noget komisk, er det kun en fordel:

- Det er vigtigt, at publikum og sangere når at grine sammen, for så forlader alle koncerten med en god oplevelse, konkluderer han.

Slotskoncert på Ørbæklunde Gods, lørdag kl. 15.00

Musicalstjernes revymareridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce