Museum tester historiske retter over blusset

De frivillige får lov til at arbejde med gammelt lertøj, brændekomfurer og andet godt fra svunde tider - her en mere moderne medister.

Museum tester historiske retter over blusset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige kan komme til ved lergryderne og teste gamle danske nytteplaner i madlavningen

Medarbejderne på Dansk Landbrugsmuseum tager netop i dag fat på disciplinen kogebogsarkæologi, hvor de tester en stribe retter fra gamle dage for at fortælle historien om smagen i den danske madkultur.

"Det Historiske Køkken" starter ny forsøgsrække i dag tirsdag 13. januar, og det handler ifølge museumsinspektør Bettina Buhl om at afprøve opskrifter fra meget gamle danske kogebøger!

Dansk Landbrugsmuseum i Gl. Estrup ved Randers inviterer frivillige, som har lyst til aktivt at tage del i arbejdet med kortlægningen af madens kulturhistorie i Danmark. At være aktiv deltager i Det Historiske Køkken kræver interesse for madlavning, fortæller museumsinspektør Bettina Buhl.

- I Det Historiske Køkken går vi bag om den danske madkultur med fokus på måltidets sammensætning, tilberedning og indtagelse. Vi skal sammen kigge i gamle opskriftsbøger, afprøve madmors anvisninger og ikke mindst smage, siger Bettina Buhl.

Deltagerne mødes i Historisk Værksted, hvor de har adgang til lerfade, gammelt køkkentøj, støbejernskomfur og selvfølgelig også al det moderne! De skal udforske Den Landbobotaniske Haves muligheder med grøntsager og frugter og se på disse gamle nytteplanters funktion og brug gennem tiden.

Museum tester historiske retter over blusset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce