München i migrantkrise gør klar til Oktoberfest


München i migrantkrise gør klar til Oktoberfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskland har indført grænsekontrol til Østrig. Det vækker glæde i München, som gør klar til fest og sang.

Tysklands beslutning om at genoprette kontrollen ved grænsen til Østrig for at få mere styr på migranter og flygtninge, der kommer til det sydlige Tyskland fra Østrig, har måske nok forbløffet rundt om i Europa. Men i München er der glæde.

Banegården i den sydtyske by har i de seneste uger taget imod tusindvis af flygtninge og migranter, og de mange mennesker er kommet til München, bedst som byen gør klar til at holde den årlige Oktoberfest.

Det bliver nummer 182 i rækken. Den begynder lørdag, og byen venter omkring seks millioner øltørstige gæster.

Oktoberfesten holdes på en åben plads i byens centrum. Det er en fest med glade mennesker, ofte i tyrolertøj, og de fester og bæller omkring 7,5 millioner liter øl over en periode på to uger.

Lokalmyndighederne i München har arbejdet på overtid for at forsikre offentligheden om, at Oktoberfesten ikke er i krise på grund af de mange mennesker, der kommer op til Tyskland sydfra for at søge asyl.

Alene i sidste uge kom der 60.000 flygtninge og migranter til banegården i München.

Joachim Herrmann, indenrigsminister i Bayern, fik øjenbryn til at hæve sig her og der i forrige uge, da han sagde, at migranter og flygtninge risikerer at bumle ind i berusede gæster fra Oktoberfesten på banegården.

- Flygtninge fra muslimske lande er måske ikke vant til at se ekstremt fulde folk i offentligheden, sagde Herrmann.

- Det kan måske komme til at virke lidt mærkeligt for nogle af dem, hvis jeg må sige det sådan, men det er realiteterne, sagde han.

Den risiko ser lige nu ud til at være reduceret noget, efter at Tyskland har indført grænsekontrol til Østrig. Det har skåret kraftigt ned på antallet af migranter og flygtninge.

Ifølge politiet ankom der mandag kun 765 flygtninge til Münchens banegård. I lørdags, inden grænsekontrollen, var det 13.000.

München i migrantkrise gør klar til Oktoberfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce