Mumiejagten

The vicious Emperor (JET LI) conjures the elements in an all-new adventure that races from the catacombs of ancient China high into the spectacular Himalayas: ?The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor?.

Mumiejagten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lang række kinesiske stjerner gør tredje indslag i actioneventyrserien om mumien nogenlunde udholdelig

Eventyreren Alex O'Connell (Luke Ford) kommer i alvorlige problemer, da han finder en tusinder år gammel gravplads i efterkrigstidens Kina. Politisk uro plager landet, og skumle kræfter, anført af den desillusionerede general Yang (Anthony Wong), konspirerer for at genoplive den grusomme kejser Qin (Jet Li), der nok skal få sat lidt skik på de oprørske kinesere.

Hjemme i England keder Alex' forældre, action-arkæologerne Rick (Brendan Fraser) og Evelyn (Maria Bello), sig, så de springer beredvilligt til for at standse kejseren, der søger udødeligheden og verdensherredømmet gennem det sagnomspundne Shangri-La. Forude venter endnu en omgang med eventyrklicheer, yetier, drager, udødelige hekse og hære af genopstandne lig.

"Mumien: Dragekejserens grav" er den tredje film i "Mumien"-serien, og der er sket et par ændringer siden sidst. Maria Bello har overtaget rollen som Evelyn fra Rachel Weisz, hvilket hun klarer ganske godt, mens Rob Cohen for første gang er hoppet i instruktørstolen. Men ellers ligner "Mumien"-universet sig selv med dårlige vittigheder, kunstigt udseende, støjende action, flotte sætstykker og hæmningsløst overforbrug af computergenererede figurer. Med andre ord placerer Cohens treer sig fint i forlængelse af Stephen Sommers' to foregående film i serien.
I jagten på effekterne mister filmen den karakterdybde, som et ellers imponerende skuespillerensemble kunne have givet den. Her er det Michelle Yeoh som seersken Zi Yuan .
I jagten på effekterne mister filmen den karakterdybde, som et ellers imponerende skuespillerensemble kunne have givet den. Her er det Michelle Yeoh som seersken Zi Yuan .
Foto: UIP

Barske helteskikkelser

Filmserien er tydeligvis tænkt som en kærlig hyldest til knaldromanernes og tegneseriernes støvede og hårdhudede actionhelte samt Indiana Jones-filmenes gennemtævede, men stadig oprejste helteskikkelse. Men gennem tre film og et par tarvelige spinoffs har serien efterhånden etableret sin egen overfladiske genopstandelsesmytologi og hysteriske form, som man, afhængig af hvordan man foretrækker sine actionfilm, enten vil finde udmattende eller opløftende.

Fortællingen åbner ganske lovende, men i sin iver efter at underholde med det ene vilde effektfyldte optrin efter det andet ofrer filmen desværre den karakterdybde som det ellers ganske imponerende skuespillerensemble lægger op til.

"Mumien: Dragekejserens grav" er tætpakket og sætter sin lid til, at kulørt action kan føre den sikkert i mål. Hvilken den desværre ikke kan. Flere gang undervejs snubler filmen over sit eget retningsløse actionmanuskript, og på påfaldende mange måder ligner den en slags light-fusion af Indy-filmene "Indiana Jones og det sidste korstog" og "Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige". Uden stærk instruktion til at få det hele til at fungere.

Og alligevel har den et eller andet. På filmens egen stilforvirrede, kunstigtudseende og legetøjsagtige facon er "Mumien" et eller andet sted ganske charmerende actionunderholdning til en dag, hvor man er i det mest ukritiske hjørne. Skru forventningerne ned og gem den til en eftermiddag, hvor det står ned i stænger, og familiens største drengerøve er i humør til uforpligtende mumieramasjang og skør pulpromantik.

"Mumien: Dragekejserens grav", amerikansk/Tysk/Canadisk, 112 minutter, Tilladt over 11 år.

Premiere fredag i Biocity og Cinemaxx Rosengaard, Odense, Panorama, Middelfart, Scala, Svendborg.

Mumiejagten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce