Mosefund


Mosefund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stephen Booths krimiserie i og omkring de øde moser i Peak Districts nationalpark er fyldt med de særeste eksistenser. Sådan nogle, man hele tiden ser i udkanten af tv-serier som "Barnaby": Grimme mandslinge med store ører og røde kinder og en opførsel og en kæft som på Dickens tid - dengang der virkelig var landarbejdere til.

I "Ind til benet", som er nummer fire med kriminalfolkene Ben Cooper og Diane Fry, forsvinder den 19-årige Emma Renshaw sporløst. Senere bliver hendes klassekammerat Neil Granger myrdet ude i mosen ved den nedlagte jernbanetunnel. Han er i familie med efterkommerne af de oprindelige tunnelbyggere Oxleys, som nu driver kommunen til vanvid i deres usle rønner.

Men hvem er det, der gør livet svært for det fortidige samfund, inklusive den stakkels præst i den forfaldne og lidet brugte landsbykirke. De velhavende - eller de fattige?

Stephen Booth, en tidligere journalist, som fik reddet sig over i det lukrative krimiforfatterskab i tide inden papir-avisens kollaps, fik øjeblikkelig succes med den første krimi "Sort Lune", ligesom også de følgende "De ni jomfruer" og "Jerntungen" har været indstillet til hæderfulde priser. Fuldt fortjent. Det føles, som om læsningen af bøgerne bringer én tæt på noget britisk folkesjæl.

Aldrig kedeligt. Altid humorfuldt. På den tørveagtige måde.

Om bogen

Stephen Booth: "Ind til benet". Oversat af Michael Krefeld. 410 sider, 349 kroner, Klim.

Mosefund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce