Højskoleelever spiller alle roller i kortfilmen "Sidste Samling", der bliver vist i Fredericia i aften

Instruktøren Morten Arnfred er især kendt for spillefilm som "Måske ku' vi", "Mig og Charly", "Johnny Larsen", "Der er et yndigt land" og "Lykkevej". Men også fra tv-serier som "Forbrydelsen", "Taxa", "Hotellet", "Anna Pihl" og "Riget II".

70-årige Morten Arnfred er også kortfilmens mand. De seneste otte uger har han opholdt sig på Højskolen Snoghøj ved Fredericia.

Her har han undervist højskolens elever i skabelse af film og serier. Men han har også haft tid til at instruere kortfilmen "Sidste samling".

Højskolens lokaliteter danner rammen om den frit opdigtede historie om det dramatiske opgør mellem de forhenværende elever på en efterskole og skolens korrupte forstander.

Det er elever fra højskolens Skuespiller-BaseCamp-linje, der spiller alle roller i filmen. Højskoleleverne har også deltaget i processer som manuskriptskrivning og planlægning.

Sværvægter i dansk film

Hans-Christian Leonhard, der er linjeleder på Skuespiller-BaseCamp, siger:

- Vi er superstolte over at have en sværvægter inden for dansk film med på holdet. Hvis der er nogen, som ved noget om de mange processer, der indgår i skabelsen og skydningen af en film, så er det Morten Arnfred. Og det er et ganske ambitiøst projekt, der er forløbet over otte uger, så de unge har haft god tid til at suge hans erfaringer til sig.

"Sidste samling" har premiere i aften, torsdag 10. marts kl. 18.30 i Panorama Biografen i Fredericia. Og bliver kun vist den ene gang.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Kulturredaktør på Fyens Stiftstidende & Fyns Amts Avis fra 2012. Stofområder: scenekunst og klassisk musik. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1992. Fastansat på Fyens Stiftstidende fra 1994. Sidder i bestyrelsen for Fynske Mediers medarbejderforening. Til marts 2015 medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Medlem af Reumert Juryen fra 2014. Gift og bosat i Odense-forstaden Snestrup.