Moore-film sætter rekord - Bush inviteret


Moore-film sætter rekord - Bush inviteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen dokumentarfilm har solgt lige så mange billetter, som Michael Moores "Fahrenheit 9/11"
Michael Moores "Fahrenheit 9/11", som er stærkt kritisk over for Irak-krigen, sætter nu rekord for dokumentarfilm med en indtjening på over 100 millioner dollar (610 millioner kroner).

Helt præcist har den guldpalmebelønnede film solgt billetter for 103 millioner dollar (628 millioner kroner), siden premieren i amerikanske biografer for en måned siden.

Filmen er især populær blandt folk, som sympatiserer med Demokraterne, og den bamsede Michael Moore med tilhørende kasket var i sidste uge på besøg i FleetCenter i Boston, skuepladsen for Det Demokratiske Partis konvent.

Moore synes, at også USA's republikanske præsident, George W. Bush, skal have mulighed for at se filmen.

"Fahrenheit 9/11" vises flere steder i Bushs hjemstat, Texas, blandt andet i Waco nær stedet, hvor præsidenten holder ferie i disse dage. Men Moore vil gøre det bekvemt og har planlagt en udendørs forevisning blot 10 kilometer fra Bushs ranch onsdag aften, når mørket falder på. Det sker på parkeringspladsen ved Crawford High School.

Bush har fået invitation til arrangementet i lillebyen Crawford, der blot har 708 indbyggere. Det Hvide Hus vil ikke kommentere indbydelsen til den satiriske film.

- Han ville få et sæde helt foran. Jeg vil personligt lave popcornene, siger Moore til det amerikanske dagblad Washington Post.

Moore erklærer, at han ser meget frem til filmens Crawford-premiere, fordi mange scener er henlagt til Bushs ranch. Bush befandt sig blandt andet på ranchen på en længere sommerferie i 2001 og overhørte advarsler om risikoen for Osama bin Laden-iscenesatte terrorangreb.

Michael Moore planlægger også at dukke op på Republikanernes partikonvent i New York om en måned. Til den tid vil han dog medbringe et større antal sikkerhedsvagter, da han næppe bliver modtaget hjerteligt af Bushs partifæller.

"Fahrenheit 9/11" har dansk premiere den 6. august.

Moore-film sætter rekord - Bush inviteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce