Mørkklædte julemænd antændte Posten

The Blues Brothers Souvenir Show gav publikum en forsinket julegave af den brandvarme slags, under deres traditionelle julekoncert i Odense.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Mørkklædte julemænd antændte Posten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

The Blues Brothers Souvenir Show gav publikum en forsinket julegave af den brandvarme slags, under deres traditionelle julekoncert i Odense.  

Et flygtigt kig på toiletkøen talte sit tydelige sprog. Syv pæne midaldrende herrer, klædt i sort jakkesæt, hvid skjorte og sort slips, stod i en livlig diskussion om den koncert, de snart skulle til at overvære. De havde oplevet bandet mange gange før og var så store fans, at de gik klædt som deres idoler.

En observation fra julekoncerten med The Blues Brothers Souvenir Show, hvor musikken og de to forsangeres påklædning var inspireret af filmen ”The Blues Brothers”. Stemningen på det propfulde spillested kunne bedst sammenlignes med den fra en familiefest netop inden den sjove onkel skulle til at holde sin livs brandtale. Jubel, forventning og entusiasme.

I Stiftstidende anmeldes ellers sjældent koncerter med coverbands, men der gøres en undtagelse i tilfældet julekoncerten med The Blues Brothers Souvenir Show, da den har udviklet sig til et regulært fænomen. Dette var nemlig det 24. år i træk, den afholdtes.

Orkesterets to frontfigurer viste sig som fantastiske performere. De fik samtlige 745 publikummer til at twiste og lege små fugle og optrådte på et tidspunkt i bikostumer.

Den velsmurte julefestmaskine tenderede dog til tider mod at blive en kende for rutinepræget. Korpigerne og blæsernes indstuderede bevægelser blev således for stive og forsangernes vittigheder virkede enkelte gange lidt for indstuderede.

Koncerten kom dog lidt svagt fra start. Numrene ”Who´s Making Love” og ”Soul man” havde således fortjent en bedre skæbne. Publikum var passivt, og energien fra scenen kom ikke rigtig ud over kanten.

Det 13 medlemmers store band var dygtige musikere. Her skal specielt fremhæves overjulemand og forsanger Allan Hviid, som sang med en stor indlevelse og på et højt fagligt niveau. Desuden skabte bassist Torben Grønning en tung og solid bund, ligesom blæsergruppen præcist leverede de mange fills og breaks.

Ingen jul uden overraskelser. Orkesteret havde således inviteret Niels HP, kendt fra Ridin´ Thumb, og Szhirley til julefesten.

Førstnævnte viste sig som en sublim håndværker med sikre soulede fraseringer, om end sangvalget ikke udfordrede hans store talent til fulde.

Szhirleys optræden var derimod dilettantisk og uinteressant, og ramte på ingen måde det modne publikum.

Det faldt desuden fuldstændig uden for koncertens ramme at hun, som den eneste, sang på dansk.

Dette ændrer dog ikke ved, at The Blues Brothers Souvenir Show leverede en fin koncert. På gensyn næste år.

Posten, Odense, Lørdag: The Blues Brothers Souvenir Show, julekoncert med gæstesolisterne Niels HP og Szhirley.
Bandet spiller igen d. 27-12 på Posten kl. 21.00, opvarmningsband er Blues Train

Mørkklædte julemænd antændte Posten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce