Minister ønsker professionel DR-bestyrelse


Minister ønsker professionel DR-bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Begge regeringspartier vil udskifte den partiudpegede DR-bestyrelse

Det skal være slut med en DR-bestyrelse bestående af personer udpeget af de politiske partier på Christiansborg. I stedet skal bestyrelsen bestå af professionelle fagfolk. Det mener begge regeringspartier.

Forslaget kom forleden fra Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, og nu erklærer kulturminister Carina Christensen (K) sig enig forud for forhandlingerne om et kommende medieforlig.

- Det vil kunne sikre en stærk kompetence i bestyrelsen, der kan matche de udfordringer, medievirksomheden står over for, lyder det fra Carina Christensen.

Ministeren er til gengæld uenig med Venstres medieordfører, når denne begrunder sit forslag med, at medlemmer af bestyrelsen - særligt fra Dansk Folkeparti - fra tid til anden har luftet deres kritik af DR offentligt.

- Det generer ikke mig, at bestyrelsesmedlemmerne giver udtryk for deres holdninger, siger Carina Christensen.

Men på trods af, at begge regeringspartier altså går ind for en professionel DR-bestyrelse med økonomisk og mediemæssig ekspertise, tror kulturministeren ikke meget på idéen.

Og det med god grund. Hverken DF, S eller SF bakker op. Holger K. Nielsen (SF) henviser til den tidligere TV2-bestyrelse som eksempel på, at en "såkaldt professionel bestyrelse" ikke nødvendigvis er ideel:

- Den så jo passivt til, mens TV2 blev kørt ned, siger SF’s medieordfører. (ritzau)

Minister ønsker professionel DR-bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce