Danmarks Radio brød loven om skjult reklame i tv sidste år under indsamlingsprogram. Nu må tv-værterne ikke længere kædes sammen med præmierne.
Hvis du den 30. januar tænder for "Danmarks Indsamling" på DR1 i håbet om at se labre DR-duller præsentere præmier, så bliver du skuffet.

En kendelse fra Radio- og tv-nævnet om skjult reklame får nemlig tv-stationen til at nedtone præsentationen af de præmier, man kan vinde i forbindelse med det store indsamlingsshow.

Kendelsen fastslår, at DR brød loven i forbindelse med indsamlingsshowet sidste år, da radio-baben Mascha Vang optrådt i en Folkevogn, der var udlovet som præmie.

Det fik en seer til at klage med den begrundelse, at der var tale om skjult reklame for bilmærket. Det mente Radio- og tv-nævnet altså også.

Danmarks Radio burde som minimum have anført i programmets rulletekster, at bilen var sponsoreret af VW. Og nu tager Danmarks Radio så konsekvensen og nedtoner eksponeringen af de præmier, der kommer på spil i årets show.

- Samtidig bliver præsentationerne udformet på en mere neutral vis, og DR's værter vil ikke længere medvirke i dem, siger Carl Otto Dethlefsen, der er DR's redaktør på "Danmarks Indsamling".