Mindernes historiefortælling

Simon Lykke går på uddannelsen 18 Frames, der er støttet af Filmfyn og Odense Filmværksted. Kortfilmen "Mod resten af verden" er en midtvejsfilm på uddannelsen, og den er skrevet sammen med Sune Maglegaard. Simon Lykke har desuden filmproduktionsselsskabet Malstrøm, som han har startet sammen med Rasmus Kortegård. PR-foto

Mindernes historiefortælling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Mod resten af verden" er en kortfilm i mindernes univers. Den handler om barndommen og bliver båret af nogle særdeles skarpe hovedroller, fortæller instruktør Simon Lykke.

Tid ændrer minder. Den udvikler, forandrer og dele af det, der engang skete, udviskes og forsvinder fra hukommelsen. Det er udgangspunktet for fortællingen i kortfilmen "Mod resten af verden," der er instrueret af Simon Lykke.

- Jeg vil gerne fortælle om barndommen. De unge år, der er gør os til de voksne, vi bliver. Det er en voksen persons minde om barndommen, der er blevet mere dramatisk med tiden, siger han.

Den barndom, der skildres i filmen, tilhører søskendeparret Tilde og Ruud, der bliver flyttet fra den ene plejefamilie til den anden og ikke stoler på andre end hinanden. De er hårde og handlekraftige, og deres mobbere står til kontant afregning, hvis de gør noget.

- Det er børns fantasi om at slå igen. Men er de nu også så voldelige, som de påstår? spørger Simon Lykke retorisk.

For at understege tvivlen er der - helt bevidst - en masse rodede detaljer, fortæller han. For eksempel er der en campingvogn, der pludselig står midt i et mørke, og nogle ar, der forsvinder. Implicitte, men konsekvente tegn på, at ikke alt, der sker, skal tages for gode varer.

- Når det er kortfilm, må man formode, at publikum er kloge. Så filmen er skrevet med et par niveauer, siger han.

Skyldfølelse driver

Selv tænker Simon Lykke tilbage på sin tid på Tingløkkeskolen i Odense, hvor det dengang føltes som et spørgsmål om liv eller død, hvis man blev fanget af 7. klasserne på fodboldbanerne på hjem fra skole. Men det er særligt minder om sig selv som en af mobberne, der har trængt sig på under vejs og fået betydning for filmen.

- Så det er også en form for skyldfølelse, der driver værket, siger han.

Men det betyder ikke, at filmen er dyster fra ende til anden, selvom historien i mindernes univers ikke er lyserød eller fuld af smil.

- Personligt synes jeg, det er en sort komedie, siger Simon Lykke.

Popcorn er et samarbejde mellem Odense Filmværksted og Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. En gang om måneden bringer vi en anmeldelse af og et interview med et ungt filmtalent fra Odense Filmværksted.

Mindernes historiefortælling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce