Min første gang på talerstolen


Min første gang på talerstolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er det nu! Ordene danser rundt i mit hoved, da jeg rækker mit kort i vejret, og ser mit navn blive skrevet på talerlisten.

Scenen udspiller sig, da jeg er til min første landskonference i interesseorganisationen Danske Skolelever (DSE), og er blot én ud af knapt 300 engagerede skoleelever. Om lidt skal jeg for første gang tale for en større forsamling.

Jeg mærker, at den ellers så store gymnastiksal på Søndermarskolen i Horsens trækker sig sammen omkring mig. Jeg står nu som næste taler på listen.

- Jannick Friis Christensen fra 9. klasse på Stormarkskolen, lyder det fra dirigenten.

Jeg bliver hevet tilbage til virkeligheden af den monotone stemme, der præsenterer mig, og blodet stivner i mine årer. Salens blikke rettes mod mig, da jeg lidt akavet begynder at rejse mig op. Vejen op mod talerstolen føles lang og gold. Jeg mærker mine ben blive bløde under mig, og jeg bliver i tvivl om, hvorvidt jeg egentlig selv har kontrol over dem.

Jeg vil, jeg kan, og jeg skal gøre det! Da jeg har kæmpet mig vej frem til talerstolen, føles det langt fra som mit rette element.

Mine ben begynder at ryste voldsomt, og det breder sig lynhurtigt til armene og resten af kroppen. Jeg er et kæmpe nervevrag, og koldsveden fra før erstattes af en ubehagelig varme. Jeg er sikker på, at jeg ligner en tomat i hovedet.

Jeg åbner munden, men intet kommer ud. Jeg tager en dyb indånding, og åbner munden igen. Jo, der kommer ganske vist ord ud, men om de er forståelige, er jeg knapt så sikker på. Sikkert er det, at jeg får fremstammet mine holdninger.

Undervisningsmiljøet på mange skoler er for ringe, og det skal der gøres noget ved. Færre elever i klasserne. Bedre toilet forhold. Nye og mere tidssvarende undervisningsmaterialer. Temaet er perfekt til min debut på talerstolen.

Stort bifald, og jeg ånder lettet op. Enten har jeg været en god taler, eller også er folk enige med mig. Om det er det ene eller det andet, er i dette øjeblik ligegyldigt for mig. Jeg har gjort det, og det bliver ikke sidste gang, jeg indtager talerstolen, for jeg har fået smag for det.

Min første gang på talerstolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce