Min Amanda i fornem bog


Min Amanda i fornem bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sig navnet Amanda, og tankerne går straks til Kerteminde og netop afdøde Robert Lund-Jensens kvindeskulptur, der tager imod nede ved havnen.

Hvad er derfor mere oplagt for en historielærer end at bede sine studerende tage kærligt hånd om Amanda: Lav en udstilling om hende. Skriv en bog om hende. Find kort sagt ud af alt muligt om, hvordan det kan gå til, at en uskyldig skillingsvise fra 1893 går hen og bliver synonym med en hel by.

Nogenlunde sådan sagde lektor Lars Bisgaard fra Center for Historie ved Syddansk universitet for tre år siden, og i dag er både udstilling og bog en realitet.

En fornem realitet på alle planer.

Udstillingen, der kan ses på Toldboden i Kerteminde frem til 29. august, er én ting. En anden er bogen "Min Amanda - menneske og myte", som kan købes på udstillingen til den ringe sum af 50 kroner, men som også kan bestilles hos Kertemindeegnens Museer.

Bogens 11 kapitler, skrevet af bogens 11 historiestuderende, spræller af fortælle glæde og formidlingssans. Alene billedsiden er det hele værd.

For hvor finder man ellers et lille klip fra et Asterix-hefte, hvor Asterix præsenteres for en mand, der siger "Jeg hedder Minamandavarfrakertemix og jeg er fra Korsika".

Eller hvor finder man autentiske billeder af den Sophie Krag og dén Anton Melbye, der var aktører i det rigtige kærlighedsdrama, der ligger til grund for visen om Amanda.

Hvor finder man på sprogsiden en artikel om Sophie Krags tid og kvinders nye bevægelsesmuligheder. Hvor finder noget om Vinterrevyen i 1893, om skillingsvisetraditionen, om kunstnersind og kvindesyn og om, hvordan Amanda blev til salg på alt. Fra støbejern til torskerogn. Med kildeangivelser, genstandsbeskrivelse fra udstillingen, omfattende persongalleri, anetavle og forfatterlise - samt naturligvis indholdsfortegnelse og forord (af historielæreren himself)

"Min Amanda ... - menneske og myte" er bogen, samtlige stormsvejrs- og gråvejsramte sejlere og landliggere i Kerteminde og omegn bør styrte op til Toldboden for at købe.

Så er timerne i sommerhus og båd ikke spildte, selv om det regner, for magen til mange og underholdende oplysninger på lidt plads skal man lede længe efter.

Marianne Koch

Kertemindeegnens Museer: "Min Amanda - menneske og myte". 79 sider. 50 kroner. Sælges på udstillingen af samme navn på Toldboden, Strandgade 3 i Kerteminde frem til 29. august. Kan også bestilles på tlf. 65323727

Min Amanda i fornem bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce