Det vil være sensationelt, hvis en af Fyns bedste restauranter får en Michelin-stjerne. Selv tror restauratørerne ikke på, at Michelin uddeler stjerner på Fyn, når årets nordiske guide udkommer onsdag.

Der bliver næppe uddelt Michelinstjerner til fynske gourmetrestauranter. I hvert fald ikke, hvis man spørger restauranterne selv.

På onsdag klokken 10.30 offentliggøres årets Michelin Nordic Guide, der ligesom sidste år går uden for hovedstæderne. 241 restauranter i syv byer i Danmark, Norge, Sverige og Finland vurderes i 2016-guiden.

Tre restauranter i Aarhus kom som de første uden for København med i den nye guide for Norden i 2015. Men derfra og så til at uddele Michelinstjerner på Fyn er meget langt, mener blandt andre indehaveren af Falsled Kro, Per Hallundbæk.

- Det er ikke noget, jeg har spekuleret specielt meget på, for jeg tror ikke på det, og jeg har heller ingen fornemmelse af, at de har været forbi vores restaurant. Men det ville da være superfint, hvis de ville kigge udover København og Aarhus, siger han.

Falsled Kro blev i november måned udnævnt som den 25. bedste restaurant i Norden i White Guide Nordic 2015 og må derfor siges at være blandt favoritterne, hvis der bliver uddelt stjerner på Fyn.

- Vi kommer da til at sidde og holde øje med Facebook, men jeg kommer ikke ligefrem til at ligge søvnløs, lyder det fra Per Hallundbæk.

Gider ikke provinsen

Patrick Lieffroy fra Restaurant Lieffroy i Nyborg mener heller ikke, at fynske restauranter har en chance.

- Vi har været inde og kigge på omslaget af Michelinguiden på Amazon.com, og her kan vi læse, at der er 25 flere restauranter end sidste år, der har fået Michelinstjerner i hele norden. Sandsynligheden for, at vi er blandt de 25 er meget meget lille, jeg tror simpelthen ikke på det. Men det ville da være kæmpestort, hvis det skete, siger Patrick Lieffroy.

Samme pessimistiske melding lyder fra Puk Lyskjær Larsen, der ejer en af landets bedste fiskerestauranter, Rudolf Mathis i Kerteminde. Han mener dog ikke, at det skyldes gourmetrestauranternes niveau på Fyn.

- Hvis vi lå i Frankrig, er jeg helt overbevist om, at vi ville have en Michelinstjerne, og det gælder også flere andre på Fyn. Det handler meget om, hvor restauranten ligger henne, og jeg tvivler stærkt på, at Michelin nogensinde får sig taget sammen til at komme ud i provinsen, siger han.

Fyens.dk følger offentliggørelsen af årets Michelinrestauranter onsdag formiddag.

Her kan du læse, hvilke restauranter i Danmark, der i 2015 blev hædret med en Michelinstjerne.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
32
- Falsled var ikke en stjerne værd

- Falsled var ikke en stjerne værd

Pasfall tilfreds med at blive nævnt i Michelin

Pasfall tilfreds med at blive nævnt i Michelin

10
Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter