Tirsdag middag præsenterede Heartland Festival på Egeskov Slot fire nye musiknavne til programmet

Når Egeskov Slot på Sydfyn til juni danner ramme om Heartland Festival, er det første gang, en dansk festival har både musik, live-samtaler, samtidskunst og mad med lokale råvarer på programmet.

Heartland Festival har allerede løftet sløret for en række navne, der tilsammen tegner omridset af et alsidigt musikprogram. Nu løfter festivalen sløret på yderligere fire navne til musikprogrammet: Mercury Rev, Seinabo Sey, Ásgeir og Kwamie Liv.

- Dagens offentliggørelser sætter en stor streg under, at vi gerne vil spænde vidt musikalsk, og at vi ønsker at præsentere et program, der kan tilfredsstille et krævende publikum, siger festivalbooker og direktør Ulrik Ørum-Petersen.

De fire nye navne tilfører et skandinavisk islæt til festivalens musikprogram, da tre af de fire navne repræsenterer hvert sit land fra den nordiske scene. Samtidig byder Heartland Festival velkommen til et af den amerikanske alternative rockscenes mest prominente navne, Mercury Rev, der gennem årene har spillet flere udsolgte koncerter i Danmark. Bandets helt særlige drømmende lyd blev for alvor defineret på bandets store kritikersucces, "Deserter's Songs" fra 1998. Det seneste album udkom i oktober 2015, da "The Light in You" udkom som det første album fra Mercury Rev i syv år.

Det foreløbige musikprogram ser således ud: Mark Ronson, Thomas Dybdahl, Sun Kil Moon, Low, Mikael Simpson, Blaue Blume, Mercury Rev, Seinabo Sey, Ásgeir og Kwamie Liv.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Caroline Ahlefeldt: Egeskov er den perfekte ramme til en festival

Caroline Ahlefeldt: Egeskov er den perfekte ramme til en festival

1
Musikken i hus: Heartland afslører sidste musiknavn

Musikken i hus: Heartland afslører sidste musiknavn

1
Heartland Festival inviterer også børnene

Heartland Festival inviterer også børnene