Støtte fra fond har givet Johannes Larsen Museet i Kerteminde mulighed for at købe 50 af kunstnerens tuschtegninger fra Island.

Kunst: Takket være støtte fra Ny Carlsberg Fondet har Johannes Larsen Museet netop erhvervet 50 tuschtegninger, som fynbomaleren Johannes Larsen skabte under sine Islandsrejser i 1927 og 1930, oplyser museet i en pressemeddelelse.

Tegningerne, der er en del af en samling på i alt 300, er udført som illustrationer til genudgivelsen af "De Islandske Sagaer" i 1930. De har alle været i familiens eje, og det er arvingerne, der nu sælger et repræsentativt udvalg af tegningerne til museet.

- Det er en stor glæde for Johannes Larsen Museet nu at have denne nordiske kulturskat i museumssamlingen, siger museets leder, Mette Ladegaard Thøgersen, i pressemeddelelsen.

Donationen fra Ny Carlsberg Fondet er givet i anledning af 150-året for Johannes Larsens fødsel og er blevet muliggjort i forbindelse med udstillingen "Blik på Island", som blev vist på Johannes Larsen Museet i vinteren 2016/17. Udstillingen var en vandring i de islandske landskaber med Johannes Larsen og den islandske kunster Einar Falur Ingólfsson, hvor Larsens tegninger og Ingólfssons fotografier gik i dialog.

Et udvalg af de nyerhvervede tegninger skal nu til Island, hvor de skal indgå i udstillingen "Land Seen - In the footsteps of Johannes Larsen" på Hafnarborg Centre of Culture and Fine Art fra 27. maj. Johannes Larsens tegninger sættes her som i Kerteminde sammen med Ingólfssons fotografier. Museumsinspektør Christian Kortegaard Madsen fra Johannes Larsen Museet transporterer selv tegningerne til Island, oplyser museet.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.