Mærsk hjælper ny piratfilm: Vigtigt at holde fokus

Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Mærsk hjælper ny piratfilm: Vigtigt at holde fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mærsk har ydet konsulenthjælp til ny Hollywood-film om pirater. Selskabet afviser at have forsømt sikkerheden.

Fra på torsdag kan de danske biografgængere se Tom Hanks i rollen som kaptajn på Maersk Alabama, der bliver kapret af somaliske pirater.

Og det sker med hjælp fra det danske rederi A.P. Møller-Mærsk.

De har som konsulenter bistået Sony Pictures og "Bourne"-instruktøren Paul Greengrass i at skildre hverdagen om bord på et skib og forstå de tekniske aspekter af fartøjet.

Det danske rederis samarbejde med filmmagerne har desuden bestået i at hjælpe med at chartre skibet Aleksander Maersk, som er identisk med det kaprede skib.

- Denne film handler om en af de største udfordringer for shippingindustrien i dag, nemlig moderne pirateri, og vi bidrager gerne til at holde fokus på denne udfordring og baggrundene for den, skriver A.P. Møller-Mærsk i en mail til Ritzau.

Filmen "Captain Phillips" skildrer kapringen af det danskejede skib Maersk Alabama i 2009 og har ligesom en bog om begivenhederne fra året efter pustet til en strid mellem kaptajnen og hans besætning.

Flere af de søfolk, der blev taget til fange på det kaprede skib, føler, at Phillips bliver fremstillet som en helt, der uselvisk satte sit eget liv på spil for at redde sin besætning, mens deres oplevelse var stik modsat.

De mener, han overhørte advarsler og derved udsatte søfolkene for fare.

Sagen har i flere omgange fået besætningsmedlemmer til at lægge sag an mod A.P. Møller-Mærsks amerikanske datterselskab Maersk Line Limited, som ejede det kaprede skib, og det amerikanske rederi Waterman Steamship, som stod for driften.

Aktuelt er ni besætningsmedlemmer på vej med et søgsmål, som forventes for retten i den amerikanske delstat Alabama 1. december. Det bekræfter en talsmand for advokatfirmaet VB Attorneys, som fører søfolkenes sag.

Sagsøgerne mener også, at Maersk Line havde forsømt at sikre skibet mod piratangreb og i stedet "udliciterede" sikkerheden til det amerikanske militær. Men det er Maersk Line Limited ikke enig i:

- Selskabets standpunkt er, at anklagerne, som er rejst af besætningsmedlemmer, ikke er reelle, oplyser Kevin Speers, talsmand for Maersk Line Limited, til Ritzau.

Mærsk hjælper ny piratfilm: Vigtigt at holde fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce