Lyst til en ny start? Spar på forbruget, vær taknemmelig og lær kunsten at leve godt


Lyst til en ny start? Spar på forbruget, vær taknemmelig og lær kunsten at leve godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger: Har du lyst til at begynde på en frisk? Så er der mange råd at hente i bøgernes verden. I "Et år uden overforbrug", som er udkommet på Gyldendal, viser kommunikationschef i Fødevarebanken, Trine Baadsgaard, sine læsere, hvordan vi kan undgå overforbrug og med enkel omtanke reducere vores udgifter. Bogen tager os gennem året - uge for uge. Trine Baadsgaard har tidligere skrevet bogen "Nøjsom - hundredvis af genveje til bæredygtighed og fornuft i budgettet".

Taknemmelig kan ændre vores hjerner og dermed vores livssyn. Og når vi er taknemmelige, falder vores stress-niveau. Det er postulatet bag en ny bog "Tak", som er skrevet af sociolog Rikke Østergaard, der med sin bog vil hjælpe os til at leve et mere taknemmeligt liv. "I stedet for at være glade for det, vi har, fokuserer vi på, at nogle ser ud til at have det bedre end os", konstaterer hun bl.a. Bogen er udkommet på forlaget Linje H, og med den følger en lille taknemmelighedsdagbog, man selv kan skrive i.

"Glem forestillingerne om det gode liv og lev det i stedet!" Det er filosofien bag den lille buttede bog "Kunsten at leve godt - 52 veje til lykke, du ikke regnede med at opdage", som er udkommet på Kristeligt Dagblads Forlag. Bogen er skrevet af den schweiziske forfatter Rolf Dobelli, som tidligere har skrevet "Kunsten at tænke klart" og "Kunsten at handle klogt". Denne gang udfordrer han vanetænkning og tilbyder teknikker til at at fremme livsdueligheden.

Det er først, når vi møder vores egen og andres dødelighed, at vi kan lære at værdsætte livet, mener psykolog Mai-Britt-Guldin, der har skrevet den lille bog "Sorg", hvori hun er fortaler for, at vi bør tage sorgen på os, når vi oplever den. Bogen er en del af Aarhus Universitetsforlags serie Tænkepauser.

På denne årstid udkommer der mange bøger, der handler om vægt, og hvordan vi slipper af med nogle af kiloerne. Vi har udvalgt "Det bedste for barnet - kampen mod overvægt", der er skrevet af Jens-Christian Holm, som blev landskendt i tv-serien "Generation XL", og som er manden bag Holbæk-modellen. Som seere af tv-serien vil vide, fokuserer han på en værdig behandling af barnet og kommer rundt om kost, motion, spiseforstyrrelser, kræsenhed, opdragelse, søvn og brug af computer. Udkommet på Politikens Forlag.

Fra de yngste til de ældre. "En ny rytme i livet" består af 16 fortællinger om overgangen fra arbejdsliv til pension. Blandt fortællerne finder vi Ritt Bjerregaard, Githa Nørby og Peter Aalbæk Jensen. Historierne er fortalt til Nanna Schelde, og bogen er udkommet på Kristeligt Dagblads Forlag.

Vi slutter med en klassiker. "Tak og tone" af Emma Gad, som nu er genudgivet af Gyldendal. Emma Gad døde som 68-årig i 1921, og i år fejrer bogen og dens ofte langtidsholdbare råd 100 års jubilæum.

Lyst til en ny start? Spar på forbruget, vær taknemmelig og lær kunsten at leve godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce