Danmarks Jernbanemuseum indbyder til interaktivt teater i den gamle remise

Publikum på Danmarks Jernbanemuseum får i påskeferien chancen for at se et helt særligt stykke interaktivt teater i "Rejsen", som er udviklet specielt til Danmarks Jernbanemuseum af Luna Park Scenekunst.

Det er en oplevelse for både børn og voksne i den gamle remise fra 19. til 23. marts. En ært, et mystisk billetkontor og en ballerina indgår som væsentlige elementer i "Rejsen", der bringer børn og voksne ud på en eventyrlig rejse gennem museet. Ved ankomsten til Danmarks Jernbanemuseum får publikum udleveret en særlig billet til "Rejsen". Fra ventesalen bliver børn og voksne hentet og ført hen til et mystisk billetkontor. Med en ært i hånden sendes mindre grupper nu ud på en oplevelsesrejse, der går forbi perroner og lokomotiver og ind i kupéer og en hemmelig hule. Undervejs møder gruppen studenten, som elsker at rejse, men aldrig har vovet at krydse Jernbanegade og pigen, der samler på alt det, som andre har glemt. Publikum inviteres ind i en verden, hvor det er nødvendigt at sætte tempoet ned og lade forundringslysten tage over. "Rejsen" varer 45 minutter og er udviklet specielt til Danmarks Jernbanemuseum af Luna Park Scenekunst, og forestillingen egner sig primært til børn i alderen 6-12 år.

Luna Park Scenekunst stod også bag det populære "Gemt er ikke glemt" på H.C. Andersen Festivals 2014, "Hukommelsespaladset" (på turne i Danmark) og "Vandkongens udestue og andre hjem" på Brandts 2012. Bag Luna Park Scenekunst står de to legesyge scenografer og installationskunstnere Luise Midtgaard og Betina Birkjær, der sammen skaber poetiske installationsoplevelser og sansepirrende universer for børn og voksne.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.